![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mogę ładować do swojego skryptu funkcje JS z innego pliku tak jak ma to miejsce w PHP przy instrukcji INCLUDE "plik"?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że tak.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy mógłbym poprosić o instrukcje jak to zrobić ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie działa to jeśli winnym pliku mamy jakąś funkcje zaś w głównym pliku tworzymy nową funkcje i w niej odnosimy się do tej z innego pliku. Tylko bezpośrednie wywołanie z innego pliku działa. Można to jakoś zmienić ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Rozwiązanie co ci podano działa wyśmienicie.
Albo coś namieszales albo nie umiesz opisać problemu i my myslimy o czym innym niż ty. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązanie co ci podano działa wyśmienicie. Albo coś namieszales albo nie umiesz opisać problemu i my myslimy o czym innym niż ty. już tłumacze, przepraszam za słaba składnie zdań ale normalnie chodzę do pracy a w domu po parę godzin pisze co się tak objawia zmęczeniem w pliku funkcje.js mam:
teraz w głównym pliku ze stronką mam:
klikam przycisk i działa. jest ok. Ale teraz robię tak w głównym pliku ze stronką:
i teraz juz nie działa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
funkcje includuje się w sekcji HEAD.
Wszelkie includowanie funkcji w ciele strony powodować może opóźnienia co skutkuje błędem co podałeś. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
funkcje includuje się w sekcji HEAD. Wszelkie includowanie funkcji w ciele strony powodować może opóźnienia co skutkuje błędem co podałeś. Zrobiłem tak jak mówisz czyly:
Z zaznaczeniem ze jest od razu jest wywołanie alertuj() i teraz w ogóle nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Z zaznaczeniem ze jest od razu jest wywołanie alertuj() i teraz w ogóle nie działa. No to jest od razy wywolanie czy nie? Bo w kodzie co podales jest na input a to nie jest zadne od razu. Wybacz, nie rozumiem co piszesz :)Moze to ty jestes zmeczony, moze ja, moze obydwaj.W kazdym bądż razie kod co podales mi zawsze działał, działa i będzie działac no i czym się objawia to nie działanie? Zainstaluj sobie FireBuga dla FF to zobaczysz jakies bledy. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Firebug pomógł - problem był ze ścieżką do pliku raz bezwzględna działała a raz nie. Poprawiłem i śmiga wszystko jak trzeba
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:56 |