![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2004 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć! Szukam skrypciku który policzy i wyświetli liczbę znajdujących się plików w folderze. Z góry dziekuje! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:efe8e914e6]<?php
$path = 'jakis/sobie/folder'; $dir = opendir($path); $n = 0; while ($r = readdir($dir)) { if (!is_dir($path.'/'.$r)) $n++; } echo $n; ?>[/php:1:efe8e914e6] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2004 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, no mi nie liczy to dokładnie co do 1 ale działa. Jeszcze raz wielkie thx
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
y? powinien liczyc w miare dokladnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ale on liczy same pliki, jak chcesz zeby liczyl tez foldery to trzeba troche inaczej zrobic
|
|
|
![]()
|
|
Nie chodzi mi tylko o pliki, bo mam konta użytkowników zarejestrowanych w jakimś folderze i chodzi mi np. na zliczenie ile tych plików jest tz. ile użytkowników jest zarejestrowanych.
|
|
|
![]()
|
|
no to nie wiem czemu ci zle pokazuje... jakie nazwy maja te pliki? jaki blad robi?
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma błędu. Nazwy plików np.: login.dat tylko mi liczy 2 + dwa pliki więcej pokazuje. Szukam także skryptu który pokaże loginy osób zalogowanych na stronce(aktualnie) szukam wyszkiwarką forum ale nie moge znaleść.
|
|
|
![]()
|
|
z tym bledem to chodzilo mi o ile za duzo/malo ci pokazuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) moze masz jakies pliki ukryte w tym folderze i ich nie widzisz a skrypt ci liczy?
|
|
|
![]()
|
|
a pomożesz mi z drugim problemem?? nie zabardzo znam się na zaawansowanym php. Niewiem czy tam jest coś ukrytego Total Commander nic poza kontami użytkowników nie wyświetla. Dobra 2 wtą czy w tą jest prawie bez różnicy. Spróbuj mi pomóc z drugim zagadnieniem
|
|
|
![]()
|
|
www.hotscripts.com www.scrypty.com www.google.pl ......
|
|
|
![]()
|
|
no nie moge znaleść. Pomóż mi
|
|
|
![]()
|
|
a w ogole szukales?
http://www.scrypty.com/?strona=download&ac...=category&id=10 Cytat phpCounter
? Licznik textowy, pokazuje ilosc osob online, ilosc osob ktore odwiedzily dzisiaj strone oraz ilosc osob ktore wogle obejrzaly strone. |
|
|
![]()
|
|
nie chodzi mi o ilość osób on-line tylko aby wyświetlała się lista osób loginów zalogowanych. Licznik osób(cyfrowy) mam
|
|
|
![]()
|
|
e.... no to sobie zrob zeby licznik online sie wywolywal tylko jesli gosc jest zalogowany... albo sobie odpowiednio przerob jakos..
|
|
|
![]()
|
|
a jak zrobić wylogowywanie mam 4 zmienne w cookie $userlogin $userpass $userimg i $useremail chce wylogować użytkownika. Mój skrypt nie zawsze działa. Może masz jakiś pomysł. Podanie zapisania cookie bez wartości nie działało nie wiem masz jakiś pomysł(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Może masz gg bo tu się ciężko rozmawia
|
|
|
![]()
|
|
gg smierdzi i nie mam zamairu tego czegos uzywac
proponuje zebys zrobil logowanie na sesjach bedzie wygodniej i bedzie dzialac nawet jak user ma wylaczone cookies |
|
|
![]()
|
|
Może podpowiesz jak to zrobić tak żeby nie musiał się user logować po ponownej wizycie.
|
|
|
![]()
|
|
w tych sesjach żeby zrobić podobnie jak to mam teraz w cookie, ja o sesjach prawi nic niewiem
|
|
|
![]()
|
|
poczytaj manuala i uzyj wyszukiwarki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 10:14 |