![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witojcie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Mam malutki problem napisałem funkcje kompresującą html ale mam problem gdyż moja funkcja działa na kod JS a mianowicie nie działa żaden skrypt JS Oto funkcja:
Mam do was taką prośbę żeby ktoś dopisał kod tak aby JS był pomijany i został w całości i nie podlegał kompresji. Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może używaj średników w kodzie JS na końcu polecenia to będzie działać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
tzn jak. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) możesz to rozwinąć i podać jakieś przykłady
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jest nie tak z istniejącymi aplikacjami kompresującymi kod HTML? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Na pewno opłaca się odkrywać Amerykę po raz drugi?
|
|
|
![]()
|
|
niestety nie działa bo kod js układa się dalej w jednej lini a wiec kod nie działa
a aplikacje nie pomogą bo mam klasę templatek i przez nią przepuszczam kod więc muszę stworzyć funkcję ;// |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega mówił, żebyś w kodzie JS używał przecinków, to wtedy nie musisz mieć poszczególnych instrukcji w oddzielnych liniach. Kod JS też warto kompresować, w końcu tabulatory trochę bajtów zabierają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Dam bez bbCode, abyś zrozumiał, do czego piję:
Cytat preg_match_all("!(<(?:code|pre|textarea).*>[^<]+</(?:code|pre|textarea)>)!", $html, $pre); $p = array( "!<(?:code|pre|textarea).*>[^<]+</(?:code|pre|textarea)>!", $r = array( "#pre#", "\n", " ", " ", "", ); Obecnie, w znacznikach code,pre,textarea "kompresja" nie jest stosowana; podałem Ci, który fragment należy podrasować, dalej powinieneś już sam się domyśleć, co trzeba dopisać. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:56 |