![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki skrypcik...
... i nie wiem dlaczego, ale nie chce wysylać mi na drugiego maila zawartego w zmiennej $mail. Moze ktos spojzy na to swierzym okiem i wytknie mi blad. Z gory dziekuje. PS. A pro pose, moze ktos wie (wiem, ze nie z tej beczki) jakim edytorem najlepiej edytowac pliki html wygenerowane przez Flash CS4 zeby nie wywalalo polskich czcionek z animacji flash? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 1 Dołączył: 15.11.2004 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed wywołaniem mail() wyświetl zmienną $do. Co zawiera? Jest tam Twój mail?
-------------------- Ściskam prawicę...
Jacek http://doscniewoli.pl/ - wszyscy jesteśmy niewolnikami bankierów! http://jezusimarlena.ovh.org/ YouTube - Egzorcyzmy Anneliese Michel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, jest na stale wpisany moj mail, gdzie ma isc cala wiadomosc, ale chcialem zeby kopia tego samego maila szlo do klienta ktory wypelnial formularz
Mam nadzieje, ze klarownie wskazalem o co mi chodzi. I jeszcze zauwazylem cos co mnie zdziwilo... jesli przypisze do zmiennej $do zmienna $mail, albo co jeszcze bardziej mnie przerazilo, dopisalem $mail do funkcji mail()... czyli Maile rowniez nie dochodza. Dochodza tylko jesli na sztywno do $do przypisze adres czyli:
z dokumentacji wyczytalem jak przypisac drugi e-mail, wiec przerobilem troche deklaracje jaka tam jest podana: $do = 'xxx@xxx.pl'.', '; // TU jest mail pierwszy $do .= 'yyy@yyy.pl'; // tu drugi Ten post edytował konfeusz 15.06.2010, 11:25:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
...
![]() jesli dam na sztywno
dochodzi na obydwa, jednak kiedy dam
to wówczas dochodzi tylko na yyyyy@yy.pl Dziwne bo $mail jest na bank przekazywana i wyswietla ja juz w tresci maila prawidłowo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego mi działa bez problemu, spróbuj na swoim hostingu. Ten post edytował renault12 16.06.2010, 14:33:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co chwila problem z mail()....
1. Sprawdzaj, co zwraca funkcja mail i włącz obsługę błędów - nie można "wyechować" komunikatu nie sprawdziwszy, czy mail dotarł poprawnie. 2. Dziś funkcji mail() używa się w sytuacjach awaryjnych, masz pełno rozwiązań typu phpmailer. |
|
|
![]()
|
|
Ja kiedyś miałem strone na dziwnym hostingu gdzie było można wysłać naprzykład 1 maila co 30 s czy jakos tak. Więc też po stronie administracji hostingu może być wina
Ten post edytował renault12 16.06.2010, 14:38:38 |
|
|
![]()
|
|
Pilsener... nie wywala zadnbego bledu. Obsluga wlaczona, funkcja dziala prawidlowo... maile dochodza bez problemow jesli zmienna $do ma przypisany adres z gory, na sztywno. Problem pojawia sie jesli: (i teraz kroczek po kroczku)
1. w animacji flash klient wypełnia formularz, gdzie w jednym z pol podaje swojego maila... 2. kiedy na SWF'ie kliknie 'wyslij' flash przesyla wszystkie zmienne z formularza flash do pliku php metoda POST. 3. PHP (zródło podane na samym poczatku tematu) przepisuje sobie spokojnie wszystkie zmienne i wysyła na adresy podane w $do 4. w pliku PHP skrypt dołącza $mail z flasha do tresci wiadomosci i w efekcie koncowym w poczcie przychodzacej najzwyczajniej po ludzku, wyswietla poprawnie adres e-mail jaki byl przeslany w zmiennej, natomiast juz funkcja mail() i w niej zawarta zmienna $do (odpowiada za przechowywanie adresu e-mail z formularza flash w php) nie wysyla wiadomosci na ten adres ktor w tej cholernej zmiennej jest przechowany.... no juz bardziej dosadnie chyba nie moglem wymyslec wyjasnienia. Przyznam sie, ze nie korzystalem z phpmailer'a, ale z gory zakladam, ze tam tez bedzie jakis problem jesli przypisze zmienna $mail (z flasha) do $mail->AddAddress tak, zeby efekt koncowy listingu wygladal tak: $mail->AddAddress("$do","$nazwisko"); piwo i pol zamku (łucznika) temu kto to rozwikla Ten post edytował konfeusz 22.06.2010, 14:37:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
1. Jakie masz kodowanie?
2. Sprawdz czy ci do SPAMU nie wrzuca ;] 3. zamiast $mail daj $_POST['mailTXT']; 4. wyswietl na koncu skryptu $_POST['mailTXT']; $bindTXT = $_POST['bindTXT']; $bigoTXT = $_POST['bindTXT']; Na pewno chcesz miec dwie zmienne do tego samego? Ten post edytował Rewil 25.06.2010, 23:58:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:01 |