![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie czy istnieje w ogóle możliwość zrobienia czegoś takiego, że jest na przykład coś w tym stylu:
jest strona na której jednym z wielu divów jest miejsce na nr telefonu i uzykownik klika że "dodaj" 1.pokazuje się popup z formularzem tam wpisujemy numer klikamy ok 2.komunikat ze zapisano i po nim przycisk 'zamknij popup' i pod ten przycisk chcialbym jeszcze wrzucić cos takiego zeby natychmiast bylo widac ten numer na stronie ale nie odświeżać strony tylko samego diva. Czyli Ajax i innerHTML ale z tego co sie domyslam to wyskoczy błąd że nie ma takiego diva, więc czy można się dostać do diva z innej strony z poziomu popupa poprzez js? Nie piszcie że to da się zrobić na divach (display=none zamieniac na block i w tym divie formularz) dlatego ze to nie o to chodzi. Musze formularz pociągnąć przez popupa bo nie potrafię ściągnąć do ajaxa zmiennej która ma name="costam[]" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klepnij w google hasło "parent window" to powinieneś znaleźć rozwiązanie tego problemu. Generalnie musisz się odwołać do okna rodzica a potem już innerHTML-em możesz sobie wpakować w diva co chcesz
-------------------- My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opener.widow
![]() a jeszcze mam jedno pytanie ale nie chce otwierać nowego tematu, bo teraz się pojawił problem z tym że jeśli po otwarciu popupa zamknę okno z którego otworzyłem popupa to żeby się zrymowało to będzie d...., potrzebuje poprzez js sprawdzić czy istnieje ta strona, pomyślałem, że może sprawdzę poprostu czy istnieje opener.window.getElementById('sprawdz'). Tylko nie wiem jak to ująć bo pomyślałem, że coś takiego:
jedyny problem to to ze w razie błędu skrypt wyrzuci błąd już w pierwszej linijce żę taki element nie istnieje. Ten post edytował neo1986kk 12.06.2010, 20:09:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował bastard13 12.06.2010, 20:44:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no niestety nie działa to. Wyswietla błąd że nie jest to funkcją
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:27 |