![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r wyswietla tablice w formie:
A jak to zamienic na tablice php ? Bo przypisanie Array( [a] => test [b] => test2 ) do zmiennej php wyswietla błędy, bo powinno byc, ze nawiasy klamrowe sa cudzyslowami i oddzielone od siebie przecinkami - przyklad: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro $zm to tablica to po co robisz jej print_r i spowrotem chcesz wstawić do $zm?
No chyba ze ty to przechowujesz na później, np w bazie czy pliku. Ale wowczas nie print_r() a serialize(). i zeby potem otrzymasz tablice masz zrobic unserialize() - wiecej info w manualu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wglebiajac sie w szczegoly - mam tablicę w formie tablicy wyswietlonej print_r i dysponuje TYLKO taka tablica - aby z niej skorzystac w php musza ja zamienic na tablice php, jak to zrobic ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie zrobisz, bez porządnych konwersji.
Żeby wyświetlić tablice w formie kodowej użyj var_export |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Żeby wyświetlić tablice w formie kodowej użyj Przeciez nie moze. Jakby mogl to zrobic to przecież by serialize() zrobil (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to chodzi w 100% ale ... link =>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko zależy od tego co zawierają wartości tablicy, przykładowo można by użyć wyrażenia regularnego np.
ale to wyrażenie nie zadziała poprawnie jeżeli w wartościach będą znaki: [,] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 16:45 |