Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> flash a dostęp do niego
maciu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Pierwszy raz mam styczność z plkiem flashowym, stąd pewnie moje pytania okażą się banalne.

Aby umieścićplik flashowy na stronie to trzeba mieć do niego kod, który automatycznie wytwarza program do flasha. A co zrobić jak mam sam plik flashowy, ale nie mam tego kodu. Próbowałem go edytowaćw macromedia Flash MX i tam znaleć ten kod, ale oprócz otworzenia tego pliku, nic nie moge dalej zrobić

Drugie pytanie. W animacji flashowej mam przyciski poprzez które po kliknięciu przenosi na inną strone. Jak można podlinkować te przyciski do np. index.php?zmienna=wartosc
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
Bags_Bunny

-----

Cytat
Aby umieścićplik flashowy na stronie to trzeba mieć do niego kod

afair to sie wstawia w <object>

Cytat
Drugie pytanie. W animacji flashowej mam przyciski poprzez które po kliknięciu przenosi na inną strone. Jak można podlinkować te przyciski do np. index.php?zmienna=wartosc

musialbys miec zrodla tego flasha (rozszerzenie zalezne od programu w kazdy, badz razie nie swf)

--------------------
rm -rf /*
+Quote Post
gsk

-----

dajesz dla przykladu:
[xml:1:cc60e8ac48]
<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" WIDTH="700" HEIGHT="28" id="banerek" ALIGN=""><PARAM NAME=movie VALUE="tutaj_twoj_plik.swf"><PARAM NAME=quality VALUE=high><PARAM NAME=bgcolor VALUE=#C2BEA3><EMBED src="tutaj_twoj_plik.swf" quality=high bgcolor=#C2BEA3 WIDTH="700" HEIGHT="28" NAME="banerek" ALIGN="" TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></EMBED></OBJECT>[/xml:1:cc60e8ac48]
Ustawiasz sobie jego wys. dl. i tlo jakosc i masz...smile.gif
Nie wiem czy oto ci chodzilo.

Co do drugiego pytania to oczywiscie ze sie da dac takiego linka ale musisz miec do tego plik roboczy .fla, ktorego z wypowiedzi wywnioskowalem ze nie masz... :wink:

--------------------
pomoglem wcisnij przycisk "pomogl" - dzieki...
+Quote Post
maciu

-----

no nie mam pliku .fla niestety. Ale dziękuje Wam za pomoc
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:11