![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam taką aplikację:
Nie wiem jak zrobić: - dymek z opisem po kliknięciu na markera (dla każdego markera będzie inny text) - centrowaniem markerów (chciałbym żeby mapka zawsze pokazywała wszystkie markery jakie są na mapie - przy optymalnym zoomie). Markery (położenie) będę sobie generował w PHP :-) Wie ktoś może jak to zrobić? Z góry dzięki za pomoc, northwest |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Podam Ci wskazówki do każdego z problemów, bo są one tak często wałkowane, że google ma setki odpowiedzi na nie.
Problem1: Dla markerów definiuj zdarzenie "click". Problem2: Przechwytuj zakres kombinując ze słowem "bounds" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Istnieje gotowa funkcja tym się zajmująca w API (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam ponownie,
zrobiłem sobie coś takiego: - plik points.php (generujący pliki): Kod [{"idobiektu":"points.php?idobiektu=0000","lat":"1.23","lng":"3.45","nazwa":"nazwa","ikonka":"market.png","etykietka":"opis","coto":"punkt"}, {"idobiektu":"points.php?idobiektu=0000","lat":"1.43","lng":"3.15","nazwa":"nazwa","ikonka":"market.png","etykietka":"opis","coto":"punkt"}] - plik maps.js
Mapka ładnie mi się wyświetla, centruje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) problemem jest tylko to, że jak oddalę zoom, kliknę na ikonkę to wyskakuje js error jakiś :/ Szczegóły błędu na stronie sieci Web Agent użytkownika: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C; .NET4.0E) Sygnatura czasowa: Sun, 6 Jun 2010 11:56:20 UTC Wiadomość: 'this.Qg' jest pusty lub nie jest obiektem Wiersz: 241 Znak: 29 Kod: 0 Identyfikator URI: http://maps.gstatic.com/intl/pl_ALL/mapfil...ps2.api/main.js dziwne jest też to, że okienko z informacjami wyświetla się ciągne, a nie po kliknięciu... Wie ktoś może co jest źle w tym? Mogę podać URL do tego... Dziękuje za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:28 |