![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy użytkownik się zarejestruje pojawia się u góry strony coś takiego:
Warning: Cannot add header information - headers already sent in page_header.php on line 449 Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /data/members/free/tripod/uk/d/b/a/dbager/htdocs/phpBB2/includes/page_header.php:449) in page_header.php on line 450 Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /data/members/free/tripod/uk/d/b/a/dbager/htdocs/phpBB2/includes/page_header.php:449) in page_header.php on line 451 Co zrobic by to się nie pojawiało? ![]() -------------------- Rozum znieksztalca poznanie swiata ;[
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /data/members/free/tripod/uk/d/b/a/dbager/htdocs/phpBB2/includes/page_header.php:449) in page_header.php on line 450
Mam taki sam problem nie wiem co zonacza linia: ...includes/page_header.php:449?? Cytat Co zrobic by to się nie pojawiało?
![]() Musisz miec dobry program do HTMLa albo php bo w nich sa numerowane linie ![]() -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pozdrawiam,
Piotr Drewnik || haiaw@crew.php.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku php.ini niby trzeba zmienic output_buffering = off na on... qrde ale mi nie dziala z on, tzn dalej wyskakuje blad, ale jak zmienie off na 1 to jest spox
-------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm a gdzie dokladnie znajduje sie ten php.ini cos go nie umie znalezc ;[
-------------------- Rozum znieksztalca poznanie swiata ;[
|
|
|
![]()
|
|
W winie w C:/windows
![]() -------------------- PHP Developer
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W drive:/php/, drive:/php4, drive:/win98, drive:/winnt, ...
![]() Sugeruje EOT. -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc po polsku błąd mówi że coś zostało wysłane już do przeglądarki, szczeże sam nie wiem po co jest ten błąd ale jeżeli użyjemy @ przed funkcją wszytko powinno byc ok, sprawdzone w praktyce:). Naprawde dużo sie kiedyś nad tym głowiłem, i wypróbowałem małpy i zadziałało cookies poprawnie jest wysyłane i wszytko działa;) pozdrowinia jak coś to odpowidać. Linika z 477 czy która tam
![]() Kod @setcookie(właściwość);
Polecam Pajączka jako edytora pokazuje nr wiersza i litery bardzo przydatne zwierze:) Polecam sie na przyszłość:) |
|
|
![]()
|
|
Bo dodaniu @ przed odpoweidnimi znakami gdy daje na resjestracje nowego uzytkownika wyskakuje informacja -
phpBB : Critical Error Could not connect to the database A ja tylko dodalem @ do pliku page_header.php ![]() -------------------- Rozum znieksztalca poznanie swiata ;[
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Bo dodaniu @ przed odpoweidnimi znakami gdy daje na resjestracje nowego uzytkownika wyskakuje informacja - no to zostalo tobie przetlumaczyc ten komunikat. akurat na tyle musisz znac angielski jesli zamierzasz korzystac z cudzych rozwiazan. nie ma przebacz.
phpBB : Critical Error Could not connect to the database A ja tylko dodalem @ do pliku page_header.php :( -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten błąd to już nie moja winna oznacza że nie może sie połączyć z baza dannych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2003 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję skorzystać z funkcji ob_start();
Rozwiąże ona twój problem, mimo, że kod jest i tak z jakimś błędem. Normalnie, podczas wykonywania skryptu php wszystkie dane wyjściowe są od razu wysyłane do przeglądarki. Mechanizm buforowania pozwala natomiast wstrzymać wysyłanie danych do przeglądarki do czasu gdy tego nie wymusimy. Buforowanie rozpoczynamy funkcją ob_start(), a kończymy przy użyciu funkcji ob_end_flush(). Oto przykład: Zły zapis Kod <?php
echo "Początek skryptu<br>"; setcookie("ciacho"); // Źle! echo "Koniec skryptu"; ?> Dobry zapis Kod <?php
ob_start(); echo "Początek skryptu<br>"; setcookie("ciacho"); echo "Koniec skryptu"; ob_end_flush(); ?> Dzięki tej funkcji można też kompresować strony " ob_start("ob_gzhandler"); "; Funkcja ta kompresuje cały buforowany tekst. Przykłąd: Kod <?php
ob_start("ob_gzhandler"); ?> <html> <head> <meta name="Description" content="Przykład"> </head> <body> <!-- Treść strony --> </body> </html> <?php ob_end_flush(); ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:00 |