![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam to moj pierwszy post, przeszukalem forum ale nie znalazłem takiego rozwiązania jakbym chciał. Jestem troche zielony w tym temacie(php) wiec prosze o wyrozumiałość.
Mam podzieloną stronę na header, content i footer. Mój index.php wygląda tak:
Z naglowkiem i stopką jest wszystko ok tylko nie wiem jak zrobić content.php by wyświetlała się w nim poszczególna strona. W headerze linki mam porobione w postaci(przyklad): I chciałbym by takie zostały tzn nie chcę mieć linków w postaci: Każda podstrona(np. category) jest w osobnym folderze i ma swoj index.php tyle że "obcięty" o header i footer i chcę by tak zostało. I teraz mam problem jak zrobić ten content.php by przy kliknieciu w menu na poszczegolny link wyswietlała się cała strona a nie sam "środek" bez naglowka i stopki(bez styli, metatagow itp.). Dodam tylko ze chce by w urlu zostawał adres np bumtralala.com/category a nie bumtralala.com/index.php?strona=1 Trochę to zagmatwane ale może ktoś zrozumie o co mi chodzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Edit @down Czytaj uważniej I chciałbym by takie zostały tzn nie chcę mieć linków w postaci:
Ten post edytował zend 27.05.2010, 23:00:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w plik header wsadź wszystko od początku strony do treści właściwej, a w plik footer wszystko po treści właściwej do końca pliku, potem w każdym "contencie" include'ujesz na początku header a na końcu footer a w środku robisz swoja treść ;>
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:30 |