![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2009 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem sobie formularz kontaktowy.
Normalnie wysyła maile jak miałem kilka pozycji $tresc , $kontakt , $imie itp. Przerobiłem go na większy formularz, który ma działać tak samo, tylko ma inne ciekawe pola do wypełnienia, znajomy prowadzi biuro doradztwa i chciał właśnie formularz w takiej formie : www.anrstudio.com/adf/formularz Tutaj zaczyna się problem. Formularz został przerobiony, a co z tym idzie - przestał wysyłać maile. Nie wywala błędu, wygląda na to, że wiadomość została wysłane - ale nie dochodzi. Może ktoś z was znajdzie jakiś błąd, albo powie co robię źle ? Podgląd : www.anrstudio.com/adf/formularz Forma w PHP :
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2009 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak zrobić formularz kontaktowy, na więcej pól ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@up, dodałem i dalej tak jakby wysyła maila, bo otwiera i przerzuca mnie do " contact.php " czyli z indexu formularza na plik skryptu do wysyłania.
Wyświetla pustą stronę ( tak jak po poprawnym wysłaniu maila wcześniej ) W wersji początkowej na samym dole skryptu miałem jeszcze " Mail wyslany poprawnie " i Metę z przekierowaniem po 2 sec do /kontakt.html. Teraz te informację i przekierowanie wywaliłem, więc wyświetla tylko pustą stronę. Jednak mail i tak nie doszedł ... a koledze chodziło chyba, że w function.mail maksymalnie można użyć 5 i nie więcej okien .$nazwa. Ten post edytował anr 24.05.2010, 10:03:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może spróbuj ustawić nagłówek From: nazwa@domena.pl, http://php.net/manual/en/function.mail.php , kiedyś na jednym serwerze spotkałem się z sytuacją, że jeżeli nie było tego nagłówka lub nie był poprawną nazwą e-mail, to funkcja mail() nie wysyłała wiadomości
edit// teraz doczytałem, że w prostszej formie działał, czyli jak wykasujesz większość tych pól to działa normalnie? Ten post edytował tehaha 24.05.2010, 10:22:17 |
|
|
![]()
|
|
Nagłówek " From : " nie wpływa w żaden sposób na działanie, bo wcześniej wpisywałem tam treści testowe, potem maile, a na koniec aktualną treść i za każdym razem wysyłało i działało dobrze.
Później właśnie dodałem kolejne pola i przestało wysyłać. na http://anrstudio.com/adf/formularz/ - gdzie jest więcej pól nie wysyła w ogóle. na http://anrstudio.com/ads/index.php?id=Kontakt - jest ten sam formularz tylko z kilkoma najważniejszymi polami - i wysyła poprawnie. Ten post edytował anr 24.05.2010, 10:28:01 |
|
|
![]()
|
|
pokaz jak wyglada kod php tego co dziala. Moze jakiś glupi blad zrobiles i trudno go dostrzec
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
W tym dużym formie nie widzę byś odbierał:
$imie=strip_tags($_POST['imie_nazw']); które to odbierasz w tym krótkim. Dałeś wogole w tym dużym pole o nazwie "imie_nazw" ? Bo jesli nie dales to warunek: if(isset($_POST['imie_nazw'])) nigdy sie nie spelni (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Boże, pięknie ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
To teraz pytanie, pomimo charset'u 'iso-8859-2' i 'utf-8' po wypełnieniu formularza nie mam polskich znaków. Plik ze skryptem mam zapisany w utf-8 i nagłówki są z polskimi znakami, ale wypełnienie formularza już nie koniecznie. : ) |
|
|
![]()
|
|
Cytat pomimo charset'u 'iso-8859-2' i 'utf-8' No ale chyba nie jednoczesnie? (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A kodowanie dla strony też ustawiles? Kodowanie dla strony ma byc takie samo jak kodowanie dla maila |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście strona wraz z mailem ma utf-8 i pliki są zapisane w utf-8 ...
raz wyśle z polskimi znakami, raz nie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Edit : ahhh miałem błąd zabrakło mi apostrofu po utf-8 i dlatego nie śmigało - już są polskie znaki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję za pomoc wszystkim ;* jednak pomógł dostaje tylko jeden co na prawdę trafił w problem - dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował anr 24.05.2010, 11:34:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:57 |