![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 17.04.2005 Skąd: Bystra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ustawiłem sobie .htaccess na takie: Kod RewriteEngine On RewriteRule ^\.htaccess$ - [F] RewriteCond %{REQUEST_URI} ="" RewriteRule ^.*$ /public/index.php [NC,L] RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/public/.*$ RewriteRule ^(.*)$ /public/$1 RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f RewriteRule ^.*$ - [NC,L] RewriteRule ^public/.*$ /public/index.php [NC,L] wcześniej próbowałem też sposób z przekopowianiem podkatalogu public do katalogu głownego, ale skończyło się tak samo jak tutaj: Kod Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Exception' with message 'Security check: Illegal character in filename' in /library/Zend/Loader.php:303 Stack trace: #0 /library/Zend/Loader.php(128): Zend_Loader::_securityCheck('Zend/Db/Adapter...') #1 /library/Zend/Loader.php(94): Zend_Loader::loadFile('Zend/Db/Adapter...', NULL, true) #2 /library/Zend/Db.php(258): Zend_Loader::loadClass('Zend_Db_Adapter...') #3 /library/Zend/Application/Resource/Db.php(142): Zend_Db::factory(''PDO_MYSQL'', Array) #4 /library/Zend/Application/Resource/Db.php(154): Zend_Application_Resource_Db->getDbAdapter() #5 /library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(679): Zend_Application_Resource_Db->init() #6 /library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(622): Zend_Application_Bootstrap_BootstrapAbstract->_executeResource('db') #7 /library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(582): Zend_Application_Bootstrap_BootstrapAbstract->_bootstrap(NULL) #8 /library/Zend/Application.php(355): Zend_Application_Bootstrap_BootstrapAbs in /library/Zend/Loader.php on line 303 siedzę nad tym problemem już parę godzin i byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł pomóc. Pozdrawiam Ten post edytował Future 22.05.2010, 11:14:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na rozgrzewke po powrocie strzelam, ze problem moze byc w linijce:
Kod RewriteCond %{REQUEST_URI} ="" chyba ten podwojny cudzyslow powinienes czyms zastapic, ale prosze nie bic, mamy Sobotni poranek ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 17.04.2005 Skąd: Bystra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no_face, mimo, że nie o to chodziło(.htaccess był dobry) to naprowadziłeś mnie na inną drobnostkę
![]() Za to chciałbym Ci podziękować. Temat rozwiązany i do zamknięcia, a dla potomnych polecam sprawdzić czy w config.ini nie pojawił się gdzieś apostrof zamiast cudzysłowu, u mnie właśnie to było problemem, mimo tego, że na localhoscie wszystko śmigało bez problemu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:15 |