![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to że łącze się przez cURL ze stronką, pobieram z niej ink i w pewnym momencie chciałbym żeby wynik
został przetworzony znowu przez ten kod cURL (na początku) bo tak by mi pasowało. Inna opcja to tylko skopiowanie tego kodu z początku i wklejenie go niżej tak, żeby wszystko szło po kolei, ale to się wtedy robi bardzo skomplikowane, bo są tam pętle i zagnieżdżenia i bardzo by mi pasowało, żeby wynik z końca kodu był przetwarzany przez kod znajdujący się na początku. Da się ? Mam nadzieje, że mimo iż to brzmi trochę skomplikowanie moja idea jest jasna ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Hmm jeśli dobrze cię zrozumiałem ... podziel kod i daj w funkcje , potem je sobie wywołuj w dowolnej kolejności dowolną ilość razy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A nie slyszales o funkcjach? kod co chcesz by sie wykonywal w kilku roznych miejscach wkladasz do funkcji, a następnie tam gdzie chcesz odpalasz tę funkcję.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sądziłem, że można to jeszcze inaczej obejść, ale skoro nie to pobawię się funkcjami
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Funkcja to sama radość.
Jest oczywiście jeszcze GOTO http://pl.php.net/manual/en/control-structures.goto.php ale nawet nie waż się tego używać. Podaję to tylko w celach....hmmm... sam nie wiem w jakim celu ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego nie używać goto?
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Chociaż, jak teraz patrze na ten kod to trzeba by to było zrobić jeszcze inaczej.
Chodzi mi o to, że w skrypcie na początku mam parametr: $param=1 // No i tutaj dalsza część kodu Na samym końcu dostaje wynik który jest nowym parametrem i który trzeba podstawić w miejsce $param i wykonać cały kod od początku. Tutaj raczej nie chodzi o funkcje tylko o jakieś inne rozwiązanie. Jak to zrobić, żeby wynik skryptu przekazać do parametru na początku i od nowa go odpalić. Header location ![]() Tylko czy do header location można dodać parametr który mi zmieni $param ![]() EDIT: Właśnie czemu nie używać GOTO ![]() Ten post edytował mefistofeles 21.05.2010, 10:36:23 |
|
|
![]()
|
|
@mefistofeles przeciez do funkcji możesz przekazywać parametry. Cos wogole sie znasz na funkcjach? jak nie to poczytaj najpierw o nich a potem snuj teorie spiskowe
![]() Co do GOTO: BO TAK!!! ![]() http://pl.php.net/goto Macie tam ładny obrazek obrazujące całą sprawę ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Właśnie zwykle sobie radziłem bez nich i teraz są problemy :/
BTW - Ciekawy ten mini komiks z GOTO ![]() Ten post edytował mefistofeles 21.05.2010, 10:39:55 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Właśnie zwykle sobie radziłem bez nich i teraz są problemy :/ Czas najwyższy się za to wiec zabrać - im bardziej będziesz zwlekał tym bardziej będziesz cierpiał później ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wiem, wiem....
Na początku jakoś to szło, ale co prawda to prawda. W każdym razie co się odwlecze to nie uciecze ![]() // A co do GOTO to chyba już zostało zdeprecjonowane, bo w moim php nawet nie rozpoznaje tego polecenia i zwraca error. Ten post edytował mefistofeles 21.05.2010, 10:52:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zapewne Twoja wersja nawet go nie ma. Zobacz od której dopiero Goto zostało dodane, a sam się zdziwisz. Dla mnie zbędna instrukcja. Goto w językach gdzie nie ma pętli było używane i tam miało sens bo owe pętle zastępowało. Jeśli masz dostępne for, while, do-while, to o goto zapomnij. Nie cofajmy się do cyfrowej epoki kamienia łupanego
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:45 |