![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam problem tego typu że w sklepie internetowym którym mam administrować wyskakuje Błąd 404 The requested URL /sklep/produkty,poduszki-ogrodowe.html was not found on this server. Jak mogę usunąć tą usterkę? Bardzo proszę o pomoc. Ja aż tak nie znam się na programowaniu dopiero się uczę PHP i wdrażam w to wszystko. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No a skąd my mamy wiedzieć skoro nie wiemy nic poza twoja super cenną informacją "mam błąd 404"
![]() Na jakim silniku oparte, jaki rewrite, jak obsługiwane są linki. Ten post edytował wookieb 20.05.2010, 10:37:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://hitgarden.com/sklep/ adres stronki. Silnik bazy MySql, serwer apatche. Strona jest napisana w php i w Javie. Mam również system CMS do obsługi tego sklepu ale niestety nie działa niewiem czy z tego powodu że wywala ten błąd 404.
Jeśli jeszcze jakieś info to podam. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WKLEJ KOD! Inaczej możemy Ci powróżyć z fusów co najwyżej!
Ten post edytował sadistic_son 20.05.2010, 10:50:36 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi to wygląda na problem z plikami htaccess.
Poza tym, Java != Javascript, a chyba o ten drugi Ci chodziło. Cytat Bardzo proszę o pomoc. Ja aż tak nie znam się na programowaniu dopiero się uczę PHP i wdrażam w to wszystko. \To po co sie bierzesz za coś na czym "aż tak się nie znasz"? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
kod z index.php
<?php session_start(); require_once('config.php'); include('includes.php'); $smarty -> display('index.tpl'); ?> kod z index.tpl <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" > <head> {if $site =='error404'} <title>page not found - {$vars.siteTittle}</title> {else} <title>{if !empty($text.nazwa)}{$text.nazwa} - {/if}{$vars.siteTittle}</title> {/if} <meta http-equiv="Content-Type" content="application/xhtml+xml;charset=utf-8" /> <meta name="description" content="{$vars.description}" /> <meta name="keywords" content="{$vars.keywords}" /> <meta name="Robots" content="index,follow" /> {$lang} {* -- język -- *} {if $lang == ''} {config_load file="pl.tpl"} {else} {config_load file="`$lang`.tpl"} {/if} {* -- style -- *} <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="css/style.css"/> <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="css/datechooser.css"/> <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="css/thickbox.css"/> {if $system == 'mac'} <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="css/style_mac.css"/> {/if} {* -- style dla Internet Exploler -- *} <!--[if lt IE 7]> <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="css/style_ie.css"/> <![endif]--> <!--[if gte IE 7]> <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="css/style_ie7.css"/> <![endif]--> {* -- style lightbox -- *} <link rel="StyleSheet" type="text/css" href="css/lightbox.css"/> {include file="site/javascript.tpl"} </head> <body> {if $site == "error404"} {include file="site/error404.tpl"} {elseif ($site == "thickbox")||($site == "rozmiar")} {include file="site/thickbox.tpl"} {else} {include file="site/main.tpl"} {/if} </body> </html> plik htaccess mam w głównym katalogu ale jest on pusty właśnie nie wiem dlaczego. chciałbym właśnie ten problem jakoś naprawić i się czegoś nauczyć Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linki masz zrobione pod mod rewrite, to do htaccesa zapewne musisz dopisać to
|
|
|
![]()
|
|
"banki" ale co mam wpisać do htaccesa?to co mam w index.tpl? czyli mam edytować tego htaccesa w głównym katalogu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"banki" ale co mam wpisać do htaccesa?to co mam w index.tpl? czyli mam edytować tego htaccesa w głównym katalogu? Żartujesz? No ULRe musisz "przepisać". Nie, nie to co w index.php. Mówiłem, nie bierz się za coś, o czym pojęcia zielonego nie masz. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Pokaz zawartość swojego htaccess i który plik odpowiada za wyswietlanie kategorii?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
plik htaccess w głównym katalogu jest pusty.
Plik produkty.php odpowiada za wyświetlanie kategori poniżej kod: <?php $kategoria = $var1; $grupa = $var2; $id = $var3; if (empty($kategoria)){ $text = getOneWhere($langPrefix.'text', "sekcja = 'strona_glowna'"); } else { $text['nazwa'] = $vars['produkty_tytul']; } $list['kategorie'] = getListWhere($langPrefix.'kategoria', 'pozycja asc', "sekcja = 'produkty' and ukryty = 0"); $contents="sekcja/produkty.tpl"; if (!empty($kategoria)) { $kategoria = getOneWhere($langPrefix.'kategoria', "link_id = '".$kategoria."'"); $list['grupy'] = getListWhere($langPrefix.'subtext', 'pozycja asc', "sekcja = 'produkty' and kategoria = '".$kategoria['id']."'and ukryty = 0"); $_SESSION['last_produkt']['kategoria'] = $kategoria['link_id']; if (count($list['grupy']) == 1) { if (empty($list['grupy'][0]['image'])){ $grupa = $list['grupy'][0]['link_id']; $hide_submenu = true; }; }; if (!empty($grupa)) { $grupa = getOneWhere($langPrefix.'subtext', "link_id = '".$grupa."'"); $list['produkty'] = getListWhere($langPrefix.'kolor', 'pozycja asc', "parent_id = '".$grupa['id']."'and ukryty = 0"); $_SESSION['last_produkt']['grupa'] = $grupa['link_id']; foreach ($list['produkty'] as $key => $listValue) { $list['flas_info'].= $listValue['webimage']."|"; $list['flas_info'].= "produkty,".$kategoria['link_id'].",".$grupa['link_id'].",". $listValue['link_id'].".html;"; } $list['flas_info'].= "&nograss="; foreach ($list['produkty'] as $key => $listValue) { if ($listValue['trawa'] == 0 ) { $list['flas_info'].= "true;"; } else { $list['flas_info'].= "false;"; } } } if (!empty($id)) { $produkt = getOneWhere($langPrefix.'kolor', "link_id = '".$id."' and parent_id = '".$grupa['id']."'"); $_SESSION['last_produkt']['produkt'] = $produkt['link_id']; $list['ceny'] = getListWhere($langPrefix.'cena', 'pozycja asc', "parent_id = '".$produkt['id']."'and ukryty = 0"); // //$cena['rozmiar'] = //$rozmiar = getOneWhere($langPrefix.'rozmiar', "parent_id = '".$cena['rozmiar'] ."'"); // //$cena['image'] = getOneWhere($langPrefix.'images', "sekcja = 'rysunki_techniczne' parent_id = '".$cena['image'] ."'"); //$image = getOneWhere($langPrefix.'images', "sekcja = 'rysunki_techniczne' parent_id = '".$cena['image'] ."'"); foreach ($list['ceny'] as $key => $listValue) { $temp = getOneWhere($langPrefix.'rozmiar', "id = '".$listValue['rozmiar']."'"); $list['ceny'][$key]['rozmiar'] = $temp['nazwa']; $temp = getOneWhere($langPrefix.'images', "id = '".$listValue['image']."'"); $list['ceny'][$key]['image'] = $temp['image']; $list['ceny'][$key]['nazwa_rysunek'] = $temp['nazwa']; } $produkt['cena'] = $list['ceny']; $produkt['cena_count'] = count($produkt['cena']); $produkt['flashvars']="images=".$produkt['webimage'].";".$produkt['image'].";".$produkt['nazwa']; if ($produkt['trawa'] == 0 ) { $produkt['flashvars'].= "&nograss=true"; } $nextId =array(); foreach ($list['produkty'] as $key => $listValue) { if($listValue['link_id'] == $id){ $nextId['id'] = $key; } } $nextId['prev'] = $nextId['id'] - 1; $nextId['next'] = $nextId['id'] + 1; if ($nextId['prev'] < 0 ){ $nextId['prev'] = $list['produkty'][(count($list['produkty']) - 1)]['link_id']; } else { $nextId['prev'] = $list['produkty'][$nextId['prev']]['link_id']; } if (!empty($list['produkty'][$nextId['next']])){ $nextId['next'] = $list['produkty'][$nextId['next']]['link_id']; } else { $nextId['next'] = $list['produkty'][0]['link_id']; } } } else { $image = getOneWhere($langPrefix.'images', "sekcja = 'strona_glowna_image' and parent_id = 0"); } ?> |
|
|
![]()
|
|
Więc sprawdź w swoim systemi jaki htaccess powinien działać w twoim serwisie. Możemy rozwiązać jeden problem ale przyjdą następne.
I UŻYWAJ BBCODE Ten post edytował wookieb 20.05.2010, 12:40:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chodzi o przekierowania strony to w moim serwisie niema. A jak mogę sprawdzić rodzaj htaccess w moim serwisie? Strona jest na serwerze AZ.pl.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Powtarzam, dowiedz się jaka powinna być zawartość twojego pliku htaccess dla tego serwisu. Kropka.
Nie ma czegoś takiego jak rodzaj htaccess i nie chodzi tutaj o przekierowania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
znalazłem pliczek htacces z backapu wkleiłem i śmiga stronka. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Chciałbym utworzyć teraz subdomenę z hitgarden.com/sklep na sklep.hitgarden.com. Co muszę zmienić w pliku htacces żeby się nie posypało? dziekuje za zainteresowanie moim tematem.
Z pliku htacces RewriteEngine on RewriteRule ^.+(/file/.+)$ http://www.hitgarden.com/sklep/$1 [L] RewriteRule ^.+(flash/.+)$ $1 [L] RewriteRule ^.+(xml/.+)$ $1 [L] RewriteRule ^.+(js/.+)$ $1 [L][PHP][/PHP] RewriteRule ^.+(img/.+)$ $1 [L] RewriteRule ^.+(css/.+)$ $1 [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?lang=$1&site=$2&var1=$3&var2=$4&var3=$5&var4=$6&var5=$7 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?lang=$1&site=$2&var1=$3&var2=$4&var3=$5&var4=$6 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?lang=$1&site=$2&var1=$3&var2=$4&var3=$5 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?lang=$1&site=$2&var1=$3&var2=$4 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?lang=$1&site=$2&var1=$3 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?lang=$1&site=$2 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?lang=$1 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?site=$1&var1=$2&var2=$3&var3=$4&var4=$5 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?site=$1&var1=$2&var2=$3&var3=$4 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?site=$1&var1=$2&var2=$3 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+),([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?site=$1&var1=$2 [L] RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+).html/?$ index.php?site=$1 [L] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:48 |