![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 20.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu zaznaczam nie jestem jakimś zaawansowanym administratorem bazy danych.
Mam sobie serwer bazy, w niej kilkudziesięciu użytkowników przypisanych do kilkunastu hostów. Czy istnieje możliwość sprawdzenia aktywności tych użytkowników? Chodzi tylko o to jak często się łącza, ewentualnie kiedy było ostatnie połączenie z bazą danego użytkownika. Sytuacja dotyczy sporej bazy, w której siedzą dane, które nie są już od dawna wykorzystywane. Powiązane jest to z kilkoma maszynami, które odpalają skrypty coś robiące albo kiedyś robiły na tejże bazie, ale z czasem ich funkcjonalność została zastąpiona lub wyłączona, a użytkownik którego używały pozostał. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 7 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy czasem w logach mysql nie ma takiej informacji?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 20.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma, albo szyfrowane są...
Nie wiem jak się rozeznać w tych logach jak na razie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdaje się że nie jest to nigdzie rejestrowane. Jak masz możliwość, to mógłbyś wykorzystać do tego MySQL proxy
http://forge.mysql.com/wiki/MySQL_Proxy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to Ci pomoże:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/inf...ion-schema.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Przejrzałem już inforamtion_schema i nie znalazłem takich informacji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 7 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Też proxy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:05 |