![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki kod - ma ustawiać czas życia sesji na 2h
i jak nie robię nic na stronie to po około 15 minutach mnie wyrzuca jak wkleję kod
to skrypt działa prawidłowo - 10 sekund bez czynności i mnie wywala więc gdzie jest problem że krótszy czas działa ok a długi nie ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Maksymalny czas zycia sesji jest ustawiany rowniez na serwerze. Wiec ustawienie w ciasteczku sesyjnym wiekszego czasu niz ten ustalony w php.ini nic Ci nie da
![]() Niestety nie pamietam jaka to byla dyrektywa, musisz poszukac, albo moze ktos jeszcze pomoze. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiec tak ustawiam dodatkowo jeszcze
Kod ini_set('session.gc_maxlifetime', '7200'); czy czas życia sesji można wyczytać z phpinfo() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak oczywiscie ze mozna odczytac. Wiec proponuje sprawdzic czy init_set dziala i czy czas ten sie zmienil
![]() Nie kazdy serwer pozwala na zmiane ustawien php poprzez ini_set. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No w kolumnie Local Value na 7200, natomiast Master Value wskazuje na poprzednią wartość można modyfikować, jednak efekt jest cały czas taki sam - sesja pada
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Hmmm nie przychodzi mi nic innego do glowy.
Moze sproboj stworz jakas przykladowa(testowa zmienna) sesje uzywajac standardowego php, ustaw taki czas i patrz czy rowniez wygasnie. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:06 |