![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam dość proste pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi - czy da się wyłączyć obsługę entera na stronie, tak by nie przypinał się domyślnie do formularzy? Wspomniany problem przeszkadza mi, gdyż stronę buduję na AJAXie, a takie przeglądarki jak Opera czy Chrome automatycznie podpinają enter pod pierwszy znaleziony formularz. Chcę to obsługiwać poprzez JS, dlatego chciałbym wyłączyć domyślne zachowanie związane z kodem HTML. Czy można w jakiś sposób zrobić coś takiego? Z góry dziękuję za odpowiedź! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro na G masz bana to trzymaj http://www.webcheatsheet.com/javascript/di...e_enter_key.php , 1 wynik.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
onSubmit="return false" ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
athei: Nie wiedziałem zbytnio jak spytać o to google, a to co wpisywałem nie dawało mi dobrych odpowiedzi. A co do bana to sobie wybrałeś złe porównanie bo właśnie dzisiaj dostałem bana na jedną z usług Google'a :-/
Pawel_W: Trochę mało wygodne to rozwiązanie, chodziło mi o coś takiego jak wyżej Dzięki, za pomoc! Ten post edytował Skie 13.05.2010, 20:35:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli opierasz całość na Ajaksie i nie potrzebujesz żeby działało nawet przy wyłączonym JS, to po prostu usuń <form> i niech wszystkie pola lewitują sobie bez formularza (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Tego bym niestety nie mógł zrobić gdyż klasa, którą zbudowałem zastępuje domyślne działanie formularza i przesyła wszystkie pola input, textarea itp. znajdujące się w danym formularzu do wybranego pliku php.
Temat do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:13 |