![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy ktoś zna jakiś sposób na uruchomienie IE7 i IE8 na windowsie xp z sp1? Jakąś wirtualną maszynę? Symulator? Niech mi nikt tylko nie doradza browsershots.org Ten post edytował AboutMe 8.05.2010, 14:32:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę Linik
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IeTester
/edit too late (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował gigzorr 8.05.2010, 14:38:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem ten soft już dawno, niestety wymaga SP2 (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif)
BTW, Znalazłem takie coś http://cross-browser.appspot.com/ i jest o niebo lepsze od browsershots.org - szybsze i wysoka jakość zrzutów. Ten post edytował AboutMe 8.05.2010, 14:58:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już masz używać IETester to lepiej nie sprawdzaj w ogóle... Dno i sto metrów mułu.
Chcesz to zrobić konkretnie i profesjonalnie? VMWare + virtualna maszyna systemu jaki potrzebujesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i ma dla kazdej wersji ie instalowac osobny system? Dno i sto metrow mulu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Czemu odradzasz ietester? Moze jakies konkretne powody? Jeszcze sa strony ktore robia zrzuty ekranow z roznych przegladarek i to lepsze od browsershot.com. Ten twoj sposob jest dobry, gdy zajmujesz sie tym zawodowo, a nie zwyklemu szaremu "webmasterowi" doradzasz instalowanie wirtualnych systemow, zeby stronke pod roznymi wersjami ie sprawdzic, byc moze raz w zyciu :] Ten post edytował kapuch 8.05.2010, 22:05:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i ma dla kazdej wersji ie instalowac osobny system? Dno i sto metrow mulu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Czemu odradzasz ietester? Moze jakies konkretne powody? Jeszcze sa strony ktore robia zrzuty ekranow z roznych przegladarek i to lepsze od browsershot.com. Ten twoj sposob jest dobry, gdy zajmujesz sie tym zawodowo, a nie zwyklemu szaremu "webmasterowi" doradzasz instalowanie wirtualnych systemow, zeby stronke pod roznymi wersjami ie sprawdzic, byc moze raz w zyciu :] ? Wiesz o czym Ty mówisz? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Instalować osobny system? WTF? Słyszałeś o czymś takim jak klonowanie wirtualnych maszyn? Raptem 10 minut roboty. --- Jeśli masz strone o przepisach kuchni kaszubskiej no to oczywiste jest, że żadne poważne testowanie nie jest wymagane. Tu się zgadzam, ale jeśli to coś poważniejszego to i podejście powinno być poważne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
? Wiesz o czym Ty mówisz? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Instalować osobny system? WTF? Słyszałeś o czymś takim jak klonowanie wirtualnych maszyn? Raptem 10 minut roboty. --- Jeśli masz strone o przepisach kuchni kaszubskiej no to oczywiste jest, że żadne poważne testowanie nie jest wymagane. Tu się zgadzam, ale jeśli to coś poważniejszego to i podejście powinno być poważne. Niech i bedzie, ze mozna klonowac, ale pierw musisz choc jeden zainstalowac, dodatkowo zasmiecasz dysk po to, aby sprawdzic czy czasami padding nie rozjechal mi layoutu. EDIT: Nie doczytalem stopki, bo myslalem ze to Twoj podpis - zmylilo mnie to "---" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Wlasnie o to mi chodzilo, ze dla zwyklego domowego uzytku ietester to chyba najlepsze rozwiazanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kapuch 8.05.2010, 22:41:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja dołączę się do pytania dlaczego IETester jest zły? Mam zainstalowe IE6,7,8 oddzielnie ale mam też IEtester, testuje na IETester ale na końcu dla pewności sprawdzam jeszcze na oddzielnych IE i szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej różnicy oprócz takiej, że IETester czasami ma problemy ze skryptami javascript, ale co do wyświetlania treści to robi tak samo jak IE6 zainstalowany oddzielnie....więc jak możesz to napisz co takiego zraziło Cię do IETestera
|
|
|
![]()
|
|
Niech i bedzie, ze mozna klonowac, ale pierw musisz choc jeden zainstalowac, dodatkowo zasmiecasz dysk po to, aby sprawdzic czy czasami padding nie rozjechal mi layoutu. EDIT: Nie doczytalem stopki, bo myslalem ze to Twoj podpis - zmylilo mnie to "---" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Wlasnie o to mi chodzilo, ze dla zwyklego domowego uzytku ietester to chyba najlepsze rozwiazanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tu się zgadzam, ale pamiętajmy, żeby rozróżnić użytek "domowy" od "niedomowego" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a ja dołączę się do pytania dlaczego IETester jest zły? Mam zainstalowe IE6,7,8 oddzielnie ale mam też IEtester, testuje na IETester ale na końcu dla pewności sprawdzam jeszcze na oddzielnych IE i szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej różnicy oprócz takiej, że IETester czasami ma problemy ze skryptami javascript, ale co do wyświetlania treści to robi tak samo jak IE6 zainstalowany oddzielnie....więc jak możesz to napisz co takiego zraziło Cię do IETestera Czasami? On ma problemy z najprostszymi skryptami. Zauważyłem też problemy z CSSem (zupełnie inna intepretacja). Nie używałem go długo, właściwie tylko do jednego serwisu, jak dla mnie, strata czasu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To skoro jesteśmy już w temacie, to proszę osoby które pisały, że znają lepszą alternatywe od http://browsershots.org/ o podanie konkretnych przykładów.
Albowiem ja nie spotkałem się jeszcze z usługą oferującą tak duży wybór przeglądarek i dodatkowych opcji jak rozdzielczość ekranu czy też wersja js/flasha. |
|
|
![]()
|
|
To skoro jesteśmy już w temacie, to proszę osoby które pisały, że znają lepszą alternatywe od http://browsershots.org/ o podanie konkretnych przykładów. Albowiem ja nie spotkałem się jeszcze z usługą oferującą tak duży wybór przeglądarek i dodatkowych opcji jak rozdzielczość ekranu czy też wersja js/flasha. Ja np. uzywam tej http://cross-browser.appspot.com Ale to zalezy kto ma jakie wymagania, bo ta twoja strona ma wiecej opcji, ale dla mnie zbyt wolno laduje zdjecia i jakos bardzie pprzypasowala mi ta druga strona. Kazdy ma swoje gusta (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie przesadzajmy... Każdorazowo czekać, aż serwis przemieli mi stronę?
Microsoft udostępnia za free obrazy WXP i Visty z preinstalowanymi IE6, 7, 8, nie trzeba nic kombinować: http://www.microsoft.com/downloads/details...F1-73D0A413C8EF |
|
|
![]()
|
|
Huh, 2GB ściągania... a nie zna ktoś innego sposobu bo muszę przetestować rozwijane menu, a znając życie to na pewno nie działa dobrze pod IE
|
|
|
![]()
|
|
Huh, 2GB ściągania... a nie zna ktoś innego sposobu bo muszę przetestować rozwijane menu, a znając życie to na pewno nie działa dobrze pod IE Przecież masz podane kilka możliwości powyżej... @down: Zdążyłby także, pobrać VMWare + zainstalować sobie Windowsa ewentualnie pobrać te wszystkie obrazy od MS. Ten post edytował pedro84 13.05.2010, 14:17:00 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat a nie zna ktoś innego sposobu bo muszę przetestować rozwijane menu Pierwszego posta w tym temacie napisałeś: 8.05.2010, 15:28:40 Teraz jest 13. maja, godzina 15. Przez te 5 dni zdążyłbyś: wrzucić to menu na jakiś hosting, napisać posta z prośbą o przetestowanie w takiej i takiej przeglądarce na takim i takim systemie i dostać w odpowiedzi setkę uwag na temat jego działania z drugą setką propozycji, jak to poprawić/naprawić. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:30 |