![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , otóż mam takie pytanie do Was , tworze sobie taki mały system cache tylko mam dylemat , jak i przy newsach tak i przy forach w którymś momęcie nastąpi konieczność paginacji (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) ale tez nie ma sensu robić cache z całego zasobu tylko do jednego pliku by potem odczytywać cały plik i pobierać z niego tylko np 15 newsów a reszty nie . Dlatego moje pytanie czy jeśli zorganizowałbym pliki w ten sposób że w każdym pliku np dla newsów było by przechowywane po 15 newsów dla każdej stron (dla 45 news'ów było by jakieś 3 pliki) to czy byłoby to nadal sprawniejsze i szybsze od ciągłego pobierania i obciążania bazy danych?
Ten post edytował kamillo121 8.05.2010, 08:55:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mało treściwa odpowiedź ale ważne że na temat (IMG:style_emoticons/default/czarodziej.gif) Dzięki , wolałem się zapytać zanim zacznę tworzyć (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więcej treści wciapać się nie da (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cache'owanie jest zawsze lepsze.
|
|
|
![]()
|
|
hehe może i dobre ale ja mam małe doświadczenie z tego typu operacjami dlatego zapytałem :kto pyta ten nie błądzi : (IMG:style_emoticons/default/party.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:21 |