![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuje wykonać następujące przekierowanie nazwadomeny.pl/ na adres nazwadomeny.pl/index.php - niestety, po doinstalowaniu pewnych modułów do osCommerce po wejściu na adres bez index.php (czyli na www.nazwadomeny.pl/) dostaje informacje "Error! Unable to determine the page link!" ( Use Search-Engine Safe URLs - wyłączone). Wszystkie pozostałe strony/adresy/podstrony działają bez problemu. Niestety nie mogę znaleźć takiej porady na formu, może kotś będzie mógł mi pomóc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Użyj .htaccess: Kod Redirect permanent / /index.php order deny,allow Nie jestem pewien czy zadziała, ale powinno. Zapisujesz do htaccess.txt, wysyłasz na serwer i na serwerze zmieniasz nazwę na .htaccess. Działa tylko pod apache!! Pozdrawiam, marcinl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 2 Dołączył: 30.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znajdz plik .htaccess w katalogu głównym i dodaj na początku taką linijkę:
tutaj więcej o plikach htaccess: http://pl.wikipedia.org/wiki/Htaccess nie podmieniaj tego pliku tak jak pisał mlawnik, bo rozwalisz sobie "przyjazne" URL'e w sklepie.. wystarczy dodać powyższą linijkę na początku tego pliku i powinno hulać.. Ten post edytował teka 5.05.2010, 16:13:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj .htaccess: Kod Redirect permanent / /index.php order deny,allow Tu mi wyskakuje "Nieprawidłowe przekierowanie - Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie." znajdz plik .htaccess w katalogu głównym i dodaj na początku taką linijkę:
tutaj więcej o plikach htaccess: http://pl.wikipedia.org/wiki/Htaccess nie podmieniaj tego pliku tak jak pisał mlawnik, bo rozwalisz sobie "przyjazne" URL'e w sklepie.. wystarczy dodać powyższą linijkę na początku tego pliku i powinno hulać.. A tutaj bez zmian, dalej to samo - "Error! Unable to determine the page link!" (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Co dalej? Dość dziwne jest to że tak się dzieje po wgraniu sklepu na serwer home.pl Jeśli stronkę odpalam na moim serwerze pod Windowsem to wszystko działa jak trzeba. Jakieś pomysły co to może być? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie działa, znowu to samo:
Error! Unable to determine the page link! Tu jestem -> . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:01 |