![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak w temacie ... Po małej przerwie z PHP powróciłem i chciałem zacząć pisać w Kohanie 3
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Ten post edytował Damiankossek 4.05.2010, 23:59:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez kodu i treści błędów można chyba tylko wróżyć. Polecam ci zajrzeć do pliku "/system/classes/kohana/controller.php" i go obczaić (szczególnie komentarze) a później go rozszerzać.
Czytałeś jakąś dokumentację np. unofficial wiki? Wiesz o istnieniu modułu userguide? Jeśli nie to zapoznaj się z nim. Tak nawiasem, najnowsza Kohana 3 to nie uaktualniona wersja 2 np. nie ma już domyślnie Hook-ów, Event-ów (ale można to dodać tak jak obsługę HMVC do ko2). Polecam ci najpierw zapoznać się z dokumentacją a później próbować coś tworzyć bo możesz się namęczyć próbując stosować podejście z ko2 w ko3. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem
![]() Warto przesiadać się na trójkę ? Czy mogę sobie spokojnie pracować na dwójcę i się nie martwić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwórz unofficial wiki i zerknij na dział "What Version of Kohana Should I Use ?". Chyba najlepszy sposób na wybór wersji.
Ten post edytował ziqzaq 5.05.2010, 09:31:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja prywatnie i zawodowo pracuję na wersji 2.3.4 i (jak na chwilę obecną) nie mam zamiaru przechodzić na 3. Wynika to m.in. ze sporych modyfikacji jakie zostały naniesione na oryginalną wersję 2.3.4 oraz z mojego negatywnego nastawienia do 3 (miałem kilka podejść, ale zawsze i tak wracałem do 2.3.4). Jeśli jesteś na początku przygody z Kohaną to raczej wybierz 3 (z racji wsparcia, którego wkrótce zabraknie dla wersji 2).
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to że już korzystałem z dwójki na tyle długo że myślę że potrafię sprawnie się Nią posługiwać
![]() Poprostu trójka to dla mnie w ogóle inny FrameWork ![]() Ok wybór padł, pozostaje przy dwójce Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:27 |