![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam problem, dostaje błąd wywołania mysqli_query i nie wiem jak mam to debugować. Mam taki kod: $sel = "SELECT rand FROM profiles WHERE profil='$profil'"; $q2 = mysqli_query ($dbc, $sel) or trigger_error("Query: $sel\n<br />MySQL Error: " . mysqli_error ($dbc)); W elogu nie widzę nic prócz: [sel] => SELECT rand FROM profiles WHERE profil='x' [q2] => ....on line 1710: mysqli_error () [<a href='function.mysqli-error '>function.mysqli-error </a>]: Couldn't fetch mysqli No właśnie, dlaczego brak danych przy [q2]? Dlaczego error? Czy da się bardziej szczegółowo debugować mysql? Gdy zapytanie to wydam ręcznie w bazie to wszystko działa, tj. dostaje odpowiedź. Ale to nie koniec... Teraz zrobi się ciekawiej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Otóż wszystko działa gdy na stronę wejdzie się normalnie, natomiast problem jest tylko wówczas gdy strona jest wyświetlana po anulowaniu logowania. Tj. ktoś klika na link, który wymaga zalogowania, i np. nie ma konta daje Anuluj. Strona odpala się ponownie ale z błędem bazy danych. Co więcej na stronie jest wykonywanych jeszcze kilka innych zapytań na tym samym połączeniu i one działają...(!)Dla mnie szok. Już nie wiem jak mam to debugować. Dodam może na koniec, że logowanie robię przez javescript thickbox.js (http://jquery.com/demo/thickbox/) i ona po naciśnięciu Anuluj wywołuje funkcję onclick="tb_remove()". Może ona coś psuje po powrocie na stronę? Tylko dlaczego inne zapytania działają? Proszę o pomoc. Włodek Znalazłem przyczynę....(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Moduł logujący po drodze rozłączał się z bazą danych...:/. To była przyczyna. Swoją droga dlaczego ani słowa o tym w elogu, tylko Couldn't fetch mysqli.... Pozdrawiam, Włodek. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 20:30 |