![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sytuacja wyglada tak:
./index.php?id=contact SKRYPT nie dziala wlasciwie /menu/contact.php wszystko git, przetwarza wysyla itp dlaczego po tym jak zincluduje skrypt nie dziala on poprawnie, a dochodzac do niego, omijajac index wszystko jest wporzadku? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 30.04.2010 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam nadzieję, że używasz
a nie
(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) błąd też może być gdzie indziej.. podaj większy fragment kodu z index.php gdzie includujesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem co tez dokladnie robisz, ale zauwaz ze jak includujesz plik, to "główna ścieżka" zostaje taka sama jak z wywolanego przez przegladarke skryptu, tj np:
masz pliki index.php menu/contact.php menu/wyslij.php jak w contact.php napiszesz:
to będzie ok, zaincluduje się plik z folderu: ale jak z index.php zaincludujesz menu/contact.php to w contact.php będzie chciał includować plik wyslij.php z tego folderu gdzie jest index.php mam nadzieje ze rozumiesz moje poranne wypociny (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sytuacja wyglada tak: ./index.php?id=contact SKRYPT nie dziala wlasciwie /menu/contact.php wszystko git, przetwarza wysyla itp dlaczego po tym jak zincluduje skrypt nie dziala on poprawnie, a dochodzac do niego, omijajac index wszystko jest wporzadku? Pozdrawiam. Pokaz skrypt , nie bedziemy zgadywac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sytuacja wyglada tak: ./index.php?id=contact SKRYPT nie dziala wlasciwie /menu/contact.php wszystko git, przetwarza wysyla itp dlaczego po tym jak zincluduje skrypt nie dziala on poprawnie, a dochodzac do niego, omijajac index wszystko jest wporzadku? Pozdrawiam. Widzę że nikt Cię nie zrozumiał Rozumiem iż masz pliki index.php (gdy wywołamy zmienną id = contact czyli "./index.php?id=contact" to skrypt ten wykonuje przekierowanie do "/menu/contact.php") funkcja include(); - zainkluduje kod programu czyli jeśli wywołasz "./index.php?id=contact" to zainkluduje kod pliku index.php a nie pliku contact.php (zmienna jest nie ważna) - zainkluduje to co odpowiada za przekierowanie a nie to co jest wykonywane po przekierowaniu To na tyle chyba zrozumiale wyjaśnione bynajmniej się starałem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak juz mowilem dziala, widac, nie ma bledu w includowaniu
porpostu nie jest poprawne, nie rzecz w tym co to za skrypt poprzednio wywolywalem skrypt galerii i to samo... poradzilem sobie, wstawiajac go do index.php i if esle (wykluczylem reszte... itp, nie chce mi sie tego opisywac) wyglada to tak: index:
menu2:
oczywisice gdzies tam jest koniec default itp index.php?id=contact i wyswietla sie zawartosc contact_show.php, jednak nie dziala (formularz kontaktowy) poprawnie jak wejde wprost w ./menu/contact_show.php wszystko git wysyla itp wyjasni mi ktos dlaczego? prosze sie nie przyczepiac do skryptu formularza, bo dziala, tak jak dziala galeria itp |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
czyli offtopujesz i jeszcze sie do tego przyznajesz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
daje dobre rady.. bys nie musial powiedzmy za miesiac pisac tu nowego topiku:P
wracajac na tory: Cytat jednak nie dziala (formularz kontaktowy) poprawnie tzn co nie dziala? jakies bledy/ostrzezenia? a moze tylko obrazki czy cos nie chodzi bo maja inna sciezke? |
|
|
![]()
|
|
omg, nie chce mi sie juz tego trzeci raz tlumaczyc ;d
jak wejde prosto w strone z skryptem: mojastrona.pl/menu/contact_show.php GIT DZIALA WYSYLA jak przejde przez index mojastrona.pl/index.php?id=contact, to pokazuje mi ta sama strone co wyzej ale nie wysyla tego listu przez formularz?!?!? wtf? czy sa jakies ograniczenia co do include? wydaje mi sie ze nie, jestem tego pewny. glupi blad, ale mi niszczy caly projekt ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż swój początek formularza.
Czyli
a najlepiej caly formularz w takim stanie jak masz teraz i plik z odebraniem tego formularza, myśle że pisanie posta jednego za drugim nic nie zmieni jak ty swojego kodu pokazujesz tyle co kot napłakał. Gdzieś musi byc błąd skoro ci to nie działa. PS. Jeżeli twoje posty będą tak wyglądały wątpie żeby się ktoś chciał dalej tym interesować. Cytat omg, nie chce mi sie juz tego trzeci raz tlumaczyc ;d Użytkownicy już ci mówili żebyś kod pokazał, a ty upierasz się że formularz ci działa tak jak powinien, pokaż a się przekonamy czy oby napewno jest tak napisany jak być powinien. To ty masz problem nie my. Ten post edytował minolone 2.05.2010, 23:33:46 |
|
|
![]()
|
|
czytanie ze zrozumieniem jest Ci obce
mowilem juz ze wczesniej mialem identyczny problem z galeria, rozwiazalem go, ale nie w taki sposob, zeby go powielac na nowe stronki problem dotyczy funkcji include niczego wiecej a formularz dziala bo jak juz mowilem przetestowalem go, nie korzystajac z case show GET[id] ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro ci wszystko działa, a problemem jest funkcja include to, czy czytanie manuala jest ci obce?
|
|
|
![]()
|
|
jest mi obce, bo nawet nie wiem o czym mowisz
|
|
|
![]()
|
|
Skoro jest ci obce czytanie manuala to już twój problem, a jeżeli nie wiesz o czym mówie a kilka minut w tył pisałes
Cytat problem dotyczy funkcji include niczego wiecej , no to wybacz.Ten post edytował minolone 3.05.2010, 00:38:39 |
|
|
![]()
|
|
dobra, odkrylem to sam ;d
huh nakierowales mnie wiesz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) to tak: jak zaincludowalem, jeden raz, drugi to zrobilem drabinke gdy zaincludowany skrypt sam cos includuje, to nie robi tego z folderu w ktorym sie znajduje, a poziom na ktorym jest index.php jestem genialny (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) pozdro (tylko dlaczego mi tego nikt nie mogl powiedziec) (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) ?D?D? |
|
|
![]()
|
|
Emek.. przeczytałbyś mój post:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...st&p=742240 DOKŁADNIE, to byś miał odpowiedź.. o 11:14, a nie po północy ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:50 |