![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt wyświetlający newsy z bazy... skrypt działa, ale chciałbym go przerobić tak żeby do każdego newsa tworzył div'a (który jest sformatowany w css), a nie bardzo wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
To proste, w miejscu, gdzie wyświetlasz newsa, formatujesz w html:
Oczywiście najlepiej ostylować... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok działa... ale tylko do momentu w którym nie próbuje wstawić diva w divie:
Wyświetla mi błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_PRINT in /var/www/virtual/xxx.cba.pl/xxx.php on line 83 linia 83 to: Ok poradziłem sobie z tym... ale chciałbym prosić o pomoc w innej sprawie... Ten skrypt wyświetla wszystkie newsy na 1 stronie... a chciałbym zrobić tak żeby wyświetlał np 5 newsów i gdy w bazie będzie ich 6 będzie tworzył dodatkową podstronę w której będzie kolejne 5 newsów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
1. Błędem jest ładowanie wszystkiego w DIVy. Możesz przecież użyć do tytułu innego formatowania, jak "h", "p" lub "span".
2. Musisz użyć czegoś, co nazywa się porcjowaniem, czyli paginacją lub stronicowaniem. Zapytanie będzie wyglądało mniej-więcej tak:
Czyli np. zaczynasz od newsa ID=10 i ładujesz 10 na stronę... Jest sporo informacji na ten temat, więc na pewno sobie poradzisz. EDIT: literówki. Ten post edytował Kshyhoo 1.05.2010, 20:52:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 03:52 |