![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W języku PHP chciałbym stworzyć zmienną, której przypisałbym tekst, w którym byłby tekst w języku html i jakieś konfiguracje w znacznikach "". PHP bierze jednak te konfiguracje za zmienne i nie chce wyświetlić skryptu. Czy da się tak napisać opcje HTML, aby nie były one postrzegane przez PHP jako zmienne.
Przykład: <? $wpis="<table border="1"> ... "; ?> 1 w border zostanie uznana jako zmienna. Jak to zapisać? Z góry dziękuje.
Powód edycji: [piotrooo89]: poprawiam temat, Ciebie proszę o bbcode, inaczej zamknę temat
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
po 1. odpowiednie bbcode - bardzo proszę poprawić i używać
po 2. przenoszę do przedszkola po 3. poczytaj o escapowaniu znaków specjalnych (w Twoim wypadku " ) i zadawaj pytania dokładnie opisujące problem bo ja po 3 przeczytaniu zacząłem się domyślać o co chodzi a i tak nie wiem czy dobrze wywnioskowałem. polecam lekturę: Temat: Jak poprawnie zada pytanie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bbcode
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:57 |