![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, dłubię sobie prostą księgarnie internetową.
Zastanawiam się jak zrobić, pole kombi (rozwijaną listę), które będzie pobierać z bazy listę klientów. Żeby klient przy następnym zakpie nie wpisywał ponownie swoich danych. Z Góry dzięki. Ten post edytował Adalberd 29.04.2010, 10:10:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rapidshare.. to Ci mogę życzyć tylko powodzenia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Zastanawiam się jak zrobić, pole kombi (rozwijaną listę), które będzie pobierać z bazy listę klientów Umiesz wogole z bazy pobrac listę klientow? Jak tak to pokaz jak to zrobiles - powiemy ci wowczas co masz dopisac.ps: po co dajesz do sciagniecia caly swoj projekt? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam problemu mogę na swojego FTP-a....jeżeli to ma znaczenie
![]() Ten post edytował Adalberd 29.04.2010, 10:10:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat .jeżeli to ma znaczenie twoj projekt wogole nie ma znaczenia. Przeczytales co napisalem?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Adalberd, zacznijmy od tego, że ja bym tak nie zrobił. Czemu? Bo ktoś ma sobie dla żartu zamówić książkę na dane kogoś pobranego z bazy? Poza tym weź pamiętaj, że pewnie to dane osobowe i nie możesz ich ot tak sobie ujawniać, pokazywać. Tu logiczne jest logowanie do systemu, gdzie dane teleadresowe są dla niego edytowalne i są tam przechowywane. Owszem, może sobie do koszyka coś powkładać, ale i tak sama transakcja już musi być obwarowana. Wtedy coś takiego jak adres dostawy nie muszą być podawane. Mogą być natomiast przechowywane w sesji od czasu połączenia lub dopiero dodane podczas realizacji transakcji, by użytkownik nie musiał ich jawnie podawać. Jeśli zaś nie ma konta w księgarni, to by pierwsza transakcja automatycznie mu je utworzyła.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Umiesz wogole z bazy pobrac listę klientow? Jak tak to pokaz jak to zrobiles - powiemy ci wowczas co masz dopisac.
Adalberd, zacznijmy od tego, że ja bym tak nie zrobił. Czemu? Bo ktoś ma sobie dla żartu zamówić książkę na dane kogoś pobranego z bazy? Poza tym weź pamiętaj, że pewnie to dane osobowe i nie możesz ich ot tak sobie ujawniać, pokazywać. Tu logiczne jest logowanie do systemu, gdzie dane teleadresowe są dla niego edytowalne i są tam przechowywane. Owszem, może sobie do koszyka coś powkładać, ale i tak sama transakcja już musi być obwarowana. Wtedy coś takiego jak adres dostawy nie muszą być podawane. Mogą być natomiast przechowywane w sesji od czasu połączenia lub dopiero dodane podczas realizacji transakcji, by użytkownik nie musiał ich jawnie podawać. Jeśli zaś nie ma konta w księgarni, to by pierwsza transakcja automatycznie mu je utworzyła. wiem, wiem ale to tylko taki czysto teoretyczny projekt, to nie będzie nigdy działało w rzeczywistości. Ten post edytował Adalberd 29.04.2010, 23:45:41 |
|
|
![]()
|
|
Po co ten FOR w WHILE? PRzeciez wartosc kolumny pobiera sie tak: $linia['nazwisko']
Pobierasz dane, wyswietlasz na ekran, jaki wiem masz problem zrobic z tego select?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
super, wielkie dzięki ja kombionowalem z selectem w osobnym pliku htlml
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 14:06 |