![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
korzystam z uploadera dostępnego pod tym adresem: http://freeajaxscripts.net/directory/Ajax_...er/details.html Brakuje mi w nim funkcji wyświetlenia linku wysłanego pliku tak, aby można go skopiować. Jest możliwość jakiegoś prostego rozwiązania? index.php
upload.php
Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował qwert89 16.04.2010, 22:05:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 9 Dołączył: 8.10.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podmień tą część w pliku upload.php
A w pliku index.php podmień linijkę 16 i linię 19 To jest tylko najprostszy przykład - taki jaki ten skrypt - ani dobry, ani bezpieczny... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałem coś prostego do uploadowania plików, jeśli możesz coś lepszego polecić będę bardzo wdzięczny Ps. Jeśli już ten skrypt to mam mały problem jeśli zmienię sobie folder (np. pliki/) docelowy wywala błąd. W domyślnym też nie do końca ok, generuje takie coś: "Download link: download", pod download jest link do pliku "undefined". Wolałbym żeby było okno, gdzie można zaznaczyć i skopiować. Ten post edytował qwert89 17.04.2010, 10:51:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 9 Dołączył: 8.10.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj na forum o innych skryptach, poniżej masz rozwiązanie.
Aby móc skopiować w prosty sposób link musisz go wstawiać w pole textarea A adres pliku określają dwie zmienne w pliku upload.php $destination_path - adres pliku na serwrze, i $url - link do pliku w sieci. Zmień je sobie według uznań (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) powinieneś takie podstawy znać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:21 |