![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam takie pytanko barszczowe pewnie dla co poniektórych (cóż za słowo ciekawe) ale ja lubię dbać o szczegóły
![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście nie musisz za każdym razem zamykać
![]() Możesz nawet ustanowić stałe połączenie, ale najpierw to przemyśl... [manual:42db23713d]mysql_pconnect[/manual:42db23713d] -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm dużo mi nie pomogłeś
![]() edit ---- według tego co napisane w manualu to pconnect nie zamyka połaczenia, jest ono stałe, ja bym jednak wolał zamknąć... no ale nie wiem... co wydaje się lepsze z waszego doświadczenia? edit2 ------ wiem, że są tam komentarze różnych ludzi ale ja chcę Wasze komentarze ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz otworzyć na początku skryptu a zamknąć na końcu i nie jest to niebezpieczne. Identyfikator połączenia z bazą to po prostu zmienna. ATW to czego się boisz?
-------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
heh niczego sie nie boje, po prostu nie znam sie na tyle aby stwierdzic czy można się "włamać" do otwartego połaczenia i mieć dostęp do bazy, bo kiedy takie połaczenie zamykane było po każdej wykonanej funkcji to na pewno trudniej było by coś takiego opanować super hakierowi
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja oisobiście wole uzywac połączeń mysql_connect dlatego ze jest zamykane automatycznie po wykonaniu skryptu.
A w kwestii wykonywania skryptu to nawet gdyby istniała mozliwość włamania się do bazy to skrypt wykonuje sie mniej niż sekundę to i tak wystarczyło by to na włamanie się do bazy - tak uważam, ale .... ... ale - no właśnie - włamać do bazy to się można jedynie znając nazwę bazy, login oraz hasło, a przecież skrypty wykonują sie po stronie serwera zwracając jedynie kod HTML, więc jak nie podejży ci nikt pliku na serwerze to raczej o włamie nie ma mowy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:53 |