![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Posiadam menu które chciałbym podkodować - menu działa na na zasadzie zmiany zakładek oraz wyświetlaniu odpowiedniej treści gdy najedziemy na daną zakładkę. Wszystko działa ładnie ale mam drobny problem z zakładkami otóż gdy najeżdżam myszą na zakładkę jej klasa zostaje zmieniona z "Internet" na "Internet_activ" gdy zabierzemy mysz zakładka wraca do pierwotnej normy a chciałbym aby została aktywna do momentu aktywowania innej zakładki Czyli łopatologicznie: Na początku mam aktywną "Internet" gdy najeżdzam na "Products" skrypt ma aktywować "Products" i zdezaktywować "Internet" Kawałek kodu:
Kod funkcji JS:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...
podany przez ciebie kod nie zmienia klasy dla żadnego obiektu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poradziłem sobie już sam i działa ale dzięki za dobre chęci
PS. Ta funkcja nie miała na celu zmianę klasy Ten post edytował programista20 13.04.2010, 16:42:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz sobie zmieniany element w zmiennej globalnej, następnie przy zmianie klasy spr czy w tej zmiennej jest jakiś element, a następnie jeśli jest zmień mu klasę na podstawową.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:56 |