![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam zrobiłem system płatności sms który działa poprawnie przkeierowuje do strony z formularzem oraz jest wszystko zabezpieczone cookie. Problem pojawia się gdy już ktoś wyśle formularz i cofnie strone bądź odświezy to może do bólu wysyłać formularze, a ja chcę że gdy bedzie po raz pierwszy wysłać to wyśle i cookie wygasną. Pozdrawiam
Kod PHP:
Oraz Skrypt Formularza:
Bądź jak zrobić żeby był formularz i sprawdzacz na jednej stronie: Login: Kod z SMS: I dopiero jak sprawdzi kod z sms to wysle formularz. Pozdrawiam Ten post edytował Potar 12.04.2010, 17:39:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi ci o samo zabezpieczenie formularza przed powtórnym wysłaniem danych, umieść w formularzu ukryty input
w autoryzacji daj:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Pomoc 1
Ja nie chce blokady przed kolejnym wysłaniem formularza... Ja chcę blokade że jak dodaje mi cookie skrypt sprawdzajacy sms otwiera formularz.php to po wyslaniu kasuje sesje (ciasteczka) i jak ktoś chce kolejny raz wejsc na tą strone bedzie napisane sesja minęła... Tak jak mam skrypt sprawdzający sesję.
I wszystko mam oprócz kasowania sesji po wysłaniu formularza... Pomoc 2 Najlepiej by było gdyby ktoś dał rade połączyć dwa skrypty w jeden formularz + opcja sprawdzająca że jak ktoś poda zły kod to formularz sie nie wyśle poprostu było by chyba najprosciej ale niewiem jak się do tego zabrać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:55 |