![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem zrobić sobie nową stronę domową i miałem zamiar wsadzić tam menu z jquery. Znalazłem jeden odpowiadający mi przykład i "zainstalowałem go", niestety nie działają odnośniki. Sprawdzałem nawet na stronie z której pobrałem ten skrypt i tam też nie działał. Może wy jakoś mi pomożecie zwalczyć ten problem... Kod www.lolq.eu/beta/
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ale co to ma do ajaxa? Przenosze.
Mistrzu, pokaż kod. Przeciez nawet nie wiemy jak tego czegoś uzywasz... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a więc przepraszam, jeżeli zły dział.
Kod jest na stronie podanej w pierwszym poście - tzn źródło strony. Chodzi o to górne menu ze sliderem. Przykładowo napis "projekty" mają href'a wp.pl, a sam link nie działa podczas klikania lpm. Gdy klikniesz na to mouse3 (czyt. rolką) odsyłacz otworzy się w nowej karcie Ten post edytował Grapcio 12.04.2010, 11:16:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 5 Dołączył: 22.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, jak dla mnie to Twój skrypt robi to co należy: używa jakiegoś tam efektu backout, a po kliknięciu robi return false, czyli anuluje akcję kliknięcia linka. Nie śmigam jeszcze za bardzo w jQuery, ale tak na mój chłopski rozum mi to wygląda. Nie używasz ponadto żadnych znaczników typu "rel" przy linkach, a zapewne chodzi Ci o to, żeby gdzieś kierowały, a takiej informacji nigdzie nie ma. Najlepiej powiedz, co miałoby u Ciebie tutaj działać ![]() |
|
|
![]()
|
|
już działa
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:04 |