![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie! Próbuję zrobić raport w Crystal Reports XI który umożliwia wprowadzanie zapytań sql. Problem jest następujący
Mam sobie 2 tabele: inventory_part_in stock purchase_req_line_all Muszę je połączyć pewnymi polami: dla inv.. jest to pole lot_batch_no a dla purchase jest to order_no. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie to że pole lot_batch_no jest w formacie np. V1234-1-1 a order_no V1234. Napisałem z pomocą kolegów zapytanie:
które teoretycznie powinno oddzielić numerek V1234 od całego ciągu. Dlaczego teoretycznie? Dlatego, że raport generuje mi się pół dnia!! Strasznie wolno pobierane są dane. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak połączyć te tabele?? Chodzi o wyciągnięcie materiałów (indeksów, opisów, zapasu itp) z tabeli inventory_part_in_stock gdzie rozdzielony lot_batch_no (bez -1-1) jest równy purchase_req_line_all.order_no. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tego
Zaznaczam, że wydajność nie będzie pierwszorzędna i wszystko zależy od tego, jakie dane znajdują się w purchase_req_line_all (a dokładniej od ilości tych danych). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisałem to zapytanie i zauważyłem, że od razu przy zapisywaniu zapytania już długo myślał. Ale w końcu się odmulił. Wrzuciłem dane do raportu i klops (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) tak samo długo się generują rekordy (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) dlaczego tak długo to trwa w ogóle??
Spróbuj tego Zaznaczam, że wydajność nie będzie pierwszorzędna i wszystko zależy od tego, jakie dane znajdują się w purchase_req_line_all (a dokładniej od ilości tych danych). wpisałem to Twoje zapytanie nie do programu raportującego Crystal Reports ale do programu do obsługi bazy danych IFS Application i działa super (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) rekordy się pobierają błyskawicznie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) także dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pomyśl zawczasu nad jakimś zmaterializowanym widokiem, bo jak Ci spuchną tabele to będzie lipa.
A w ogóle to z tego co pamietam ze struktur i nazewnictwa IFS'a to działasz na widokach a nie tabelkach, co już daje duże narzuty. Taki mały hint: tabele w IFSie mają końcówkę nazwy _tab (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:34 |