![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktos moze mi powiedziec gdzie znalezc skrypt do jportala (moze byc zwykly php) ale bez grafik z forum, ktory wyswietlalby ostatnie posty na forum, ktore znajduje sie na innym serwerze niz strona ??Prosze!!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod, ale niestety pisze z enie widzi bazy, tylko czemu??
[php:1:5843c43536]<?php [quote]<? //ustawienia: $phpbb_db_host = 'truckswebb_uk_db'; //host $phpbb_db_user = 'truckswebb'; //uzytkownik $phpbb_db_pass = '*****'; //haslo $phpbb_db_name = 'truckswebb_uk_db'; //baza $phpbb_db_prefix = 'phpbb_'; //prefix tabel $phpbb_db_topics = '5'; //ile tematow pokazywac $phpbb_db_limit = '15'; //do ilu znakow obcinac $phpbb_folder = 'http://members.lycos.co.uk/truckswebb/'; //sciezka do phpbb (folder albo caly adres) ze slashem na koncu $phpbb_punktor = '> '; //punktor $phpbb_db_table = $phpbb_db_prefix.'topics'; //nie ruszaj tego mysql_close(); if(!@mysql_connect($phpbb_db_host, $phpbb_db_user, $phpbb_db_pass)) echo 'Nie mogę połączyć się z serwerem phpBB.'; if(!@mysql_select_db($phpbb_db_name)) echo 'Nie mogę wybrać bazy danych phpBB.'; $query = "SELECT * FROM $phpbb_db_table ORDER BY topic_id DESC LIMIT $phpbb_db_topics"; $result = mysql_query($query); while($r = mysql_fetch_array($result)) { $id = $r['topic_id']; $title = $r['topic_title']; $len = strlen($title); if ($len > $phpbb_db_limit) { $title = substr($title, 0, $phpbb_db_limit-3); $title = $title.'...'; } echo $phpbb_punktor.'<a href="'.$phpbb_folder.'viewtopic?t='.$id.'">'.$title.'</a><br>'; } @mysql_close(); mysql_connect($GLOBALS['db_host'], $GLOBALS['db_user'], $GLOBALS['db_pass']); mysql_select_db($GLOBALS['db_name']); ?>[/quote][/quote] ?>[/php:1:5843c43536] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wpisz to i sprawdź co Ci wyświetli:
[php:1:f276f7fb81]<?php if(!mysql_connect($phpbb_db_host, $phpbb_db_user, $phpbb_db_pass)) echo mysql_errno() . ": " . mysql_error(). "n"; if(!mysql_select_db($phpbb_db_name)) echo mysql_errno() . ": " . mysql_error(). "n"; ?>[/php:1:f276f7fb81] |
|
|
![]()
|
|
Tylko to:
Cytat 1046: No Database Selected
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeżeli zmiennę są dobrze wpisane, to jest to dziwny błąd.
EDIT: Wpisz to: [php:1:993ca34fd7]<?php $phpbb_db_host = 'truckswebb_uk_db'; //host $phpbb_db_user = 'truckswebb'; //uzytkownik $phpbb_db_pass = '*****'; //haslo $phpbb_db_name = 'truckswebb_uk_db'; //baza if(!mysql_connect($phpbb_db_host, $phpbb_db_user, $phpbb_db_pass)) echo mysql_errno() . ": " . mysql_error(). "n"; //łaczysz się z bazą, jeżeli się nie powiedzie, to wyświetla stosowny komunikat if(!mysql_select_db($phpbb_db_name)) echo mysql_errno() . ": " . mysql_error(). "n"; //wybierasz bazę, jeżeli się nie powiedzie, to wyświetla stosowny komunikat ?>[/php:1:993ca34fd7] |
|
|
![]()
|
|
bardzo dziwny :arrow: :!: :idea:
|
|
|
![]()
|
|
Tak się teraz przypatrzyłem.
Co to za host - 'truckswebb_uk_db'? Nie powinno być 'localhost' :?: |
|
|
![]()
|
|
[php:1:6ba2205afd]<?php
<? //ustawienia: $phpbb_db_host = 'localhost'; //host $phpbb_db_user = 'truckswebb'; //uzytkownik $phpbb_db_pass = 'trucksweb'; //haslo $phpbb_db_name = 'truckswebb_uk_db'; //baza $phpbb_db_prefix = 'phpbb_'; //prefix tabel $phpbb_db_topics = '5'; //ile tematow pokazywac $phpbb_db_limit = '15'; //do ilu znakow obcinac $phpbb_folder = 'http://members.lycos.co.uk/truckswebb/'; //sciezka do phpbb (folder albo caly adres) ze slashem na koncu $phpbb_punktor = '> '; //punktor $phpbb_db_table = $phpbb_db_prefix.'topics'; //nie ruszaj tego mysql_close(); if(!@mysql_connect($phpbb_db_host, $phpbb_db_user, $phpbb_db_pass)) echo 'Nie mogę połączyć się z serwerem phpBB.'; if(!@mysql_select_db($phpbb_db_name)) echo 'Nie mogę wybrać bazy danych phpBB.'; $query = "SELECT * FROM $phpbb_db_table ORDER BY topic_id DESC LIMIT $phpbb_db_topics"; $result = mysql_query($query); while($r = mysql_fetch_array($result)) { $id = $r['topic_id']; $title = $r['topic_title']; $len = strlen($title); if ($len > $phpbb_db_limit) { $title = substr($title, 0, $phpbb_db_limit-3); $title = $title.'...'; } echo $phpbb_punktor.'<a href="'.$phpbb_folder.'viewtopic?t='.$id.'">'.$title.'</a><br>'; } @mysql_close(); mysql_connect($GLOBALS['db_host'], $GLOBALS['db_user'], $GLOBALS['db_pass']); mysql_select_db($GLOBALS['db_name']); ?> ?>[/php:1:6ba2205afd][php:1:6ba2205afd]<?php Cytat
?>[/php:1:6ba2205afd] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:44 |