![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie zapytanie do mysql, jednak nie to jest istotą mojego problemu, jednak zamieszczam cały fragment kodu. Oraz pętlę, która realizuje wczytywanie interesujących mnie danych z bazy i ich wypisanie, tu wszystko działa ładnie. Jednak chciałem do każdego newsa podpiąć komentarze, które rozpoznawane by były, tzn. które komentarze z bazy tyczą się którego newsa, po id newsa, który miał być pobierany z bazy przy każdym wykonaniu pętli, jak się jednak okazało, po wywołaniu każdego z linków wczytuje ten sam, czyli ostatni id. Jak zrobić, by grupa komentarzy podpięta do tego samego newsa miała nadane to samo idnews, a kolejna grupa komentarzy podpięta do kolejnego newsa miała już inne idnews.
W skrócie, klikam przycisk komentarzy od newsa1, to przekazywane jest id 1 (w celu dalszego zapisu w bazie), natomiast klikam komentarze pod news2, to otrzymuje id 2. Kod $zapytanie = "SELECT `topic`,`news`,`date`,`author`,`idnews` FROM `news`"; $idzapytania = mysql_query($zapytanie); while ($wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania)) { $idnews=$wiersz[4]; echo "<form action=\"dodaj_komentarz.php\" method=\"POST\" name=\"dodaj_komentarz\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"idnews\" value=\"$idnews\" />"; echo "<tr><td>"; echo $wiersz[0]."</td><td>".$wiersz[2]."</td></tr>"; echo "<tr><td colspan=\"2\">".$wiersz[1]."</td></tr>"; echo "<tr><td colspan=\"2\">".$wiersz[3]."</td></tr>"; echo "<tr><td colspan=\"2\"><a href=\"#\" onclick=\"dodaj_komentarz.submit()\">Komentarze ()</a></td></tr>"; echo "<form />"; } Przepraszam, za 3 takie same tematy, myszke mam popsuta. Ten post edytował b4rt3kk 2.04.2010, 11:01:43 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do wywołania "panelu", w którym użytkownik będzie miał możliwość dodania komentarza nie musisz korzystać z formularza. Wystarczy przesłać id w adresie.
Przyjrzyj się linii 9. Wtedy dostęp do id masz z globalnej tablicy $_GET (dokładniej $_GET['id']) w pliku nazwa_pliku.php (ten plik powinien udostępniać nam formularz do dodawania komentarzy, w którym to używasz pola typu hidden z wartością (value) równą $_GET['id']). A tak na przyszłość używaj (właściwego) BBCODE. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
proszę uzupełnić kod o odpowiedni bbcode. w przeciwnym razie temat zostanie zamknięty.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:55 |