Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL]Rozmnożenie bazy danych
bpskiba

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

link

Mam coś takiego i nie wiem jak to interpretować. Kopia, mirror?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?

Możecie mnie naprowadzić?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
thek

Grupa: Moderatorzy

To znaczy, że masz dwie bazy danych z ekotop w nazwie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jedna to podstawowa ekotop. Druga to ekotop_2009 i to wszystko. PHPMyAdmin tak to po prostu wyświetla. Jeśli baza ma tylko i wyłącznie część wspólną wszystkich to poda w nazwie całą tę część (stąd pierwsza tabela to ekotop), choć sugeruje to istnienie bazy ekotopekotop. Ale jeśli jest coś więcej w nazwie to wyświetla tylko to co nadmiarowe, czyli w drugim przypadku owo _2009, co znaczy, że istnieje baza ekotop_2009 i to koniec (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

EDIT: Jeśli uważasz, że ta druga jako ekotop_2009 to coś dziwnego ze względu na identyczną ilość tabel, to sądzę, że nie sprawdziłeś zawartości. Najpewniej podzieliło na dane z 2009 i nowsze dotychczasowe tabele, lub zrobiło kopie danych z 2009 roku.
Powód edycji: [thek]: Dodatek mały
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

To ani kopia, ani mirror.
To jest obrazek, formatu gif. Na obrazku tym przedstawiony jest zrzut ekranu. Na ekranie akurat podczas tego zrzutu ustawiony był dośc popularny program do zarządzania bazą danych. Program te zwie się phpMyAdmin
Na obrazku tym, jakiś wandal pomalował czerwone kółko. Widac kiepski z niego grafik, mógl sie chociarz wysilić na jakieś ładne grafitti...

(IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

edit up: thek... ech.... a tak myślałem, że moja odpowiedź będzie za trywialna... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:52