Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [layout] usługi krawieckie
Substr

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam do zaprezentowania layout, który nie jest jeszcze do końca dopracowany, aczkolwiek prosił bym o krytykę i ewentualne sugestie gdyż chciałbym poprawić wszystko na etapie 'produkcji'. Layout z założenia miał być kilkukolorowy oraz przejrzysty, tak aby starsze osoby nie miały problemów z czytaniem. Wydaje mi się jednak, że czegoś tam brakuje... mam wrażenie pustki. Moje pomysły na dziś już się skończyły więc liczę na Was.

(IMG:http://i40.tinypic.com/4h5jrl.jpg)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 15)
frytek92

-----

Mi osobiście sie bardzo podoba może z wyjątkiem tej osoby po lewej strony od tekstu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) bo wg mnie zupełnie nie pasuje ale tak to jest super i fajnie by było jak byś coś zrobił z tymi nożyczkami bo nie pasują tam gdzie są ale sa symbolem krawiectwa to może zrób coś z logiem bo obecne pomimo że jest ładne to nie pasuje.

Pozdrawiam 7/10

Ps.Skorzystał bym z takiego zakładu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
zzeus

-----

Logo raczej mi się kojarzy z zakładem fryzjerskim a nie krawieckim, więc jak jest możliwość zmiany to popracuj jeszcze nad nim.
+Quote Post
Substr

-----

Wstępna wersja zakodowana:
http://uslugikrawieckie.eu/layout/

Grafiki już raczej nie zmienie, ewentualnie dokonam zmian w kodzie. Tutaj jeszcze stara wersja http://uslugikrawieckie.eu/ wydaje mi się, że nowa dużo lepsza.

Opinie, uwagi?

Ten post edytował Substr 12.05.2010, 21:09:43
+Quote Post
Ja_ck

-----

po co dałes cien pod linia, która jest miedzy trescia a postacia? albo wytnij dobrze albo usun cien. Ciemny gradient bym dal tylko w topie, na zewnatrz nie wyglada juz ciekawie, no i brakuje mi tam cos zwiazanego z krawiectwem. Za tą babke bym dał jakąś fote ze stocka, juz te 4pln można poświęcic (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

jak mozesz to wrzuc wersje jeszcze z ozywionymi/podkreconymi kolorami menu i tych 2paskow srodkowych, moze bedzie lepiej

w logo wiesz ze masz bład? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) czy póżniej chciałes dorobic "ł"

Ten post edytował Ja_ck 12.05.2010, 22:13:19
+Quote Post
Substr

-----

Obecne kolory już zostaną, lekko zmodyfikuje jedynie buttony menu. Pasek będzie miał cień, bo tak wygląda zdecydowanie lepiej, ale wytne go jeszcze raz. O braku kreseczki w logo wiem, planuje tam dodać nozyczki/ubrania i dopiero wtedy ją poprawie.

Ten post edytował Substr 12.05.2010, 22:37:14
+Quote Post
croc

-----

Niestety bezpłciowo i banalnie. Wygląda jak darmowy szablon. Moje rady:

• wyrzuć ikonę z głowami i zastąp ją ikoną nożyczek
  • wyrzuć tę wciśniętą ikonę nożyczek po prawej
  • weź inne zdjęcie zamiast tej pani, która się zasłania

Podoba mi się tylko tło i czcionka logo. Gradient ładnie skupia uwagę na logo.
+Quote Post
Substr

-----

Odświezam po dość długim okresie i zapraszam do oceny. http://uslugikrawieckie.eu
+Quote Post
qrooel

-----

Cytat(Substr @ 18.06.2011, 21:03:54 ) *
Odświezam po dość długim okresie i zapraszam do oceny. http://uslugikrawieckie.eu

Ładnie, tylko usunąłbym te tandetne znaczki, że masz stronę zgodną ze standardami.
+Quote Post
jacked

-----

Ładna strona, podoba mi się ten fiolet połączony z kremowym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dobry układ, prosta, nowoczesna i czytelna.
Strony tego typu bardzo ładnie wyglądają we flashu, animacja wejścia, przycisków, przejścia działów, preloadery... polecam Ci się nauczyć Flasha! To naprawdę świetna technologia. Alternatywą może być oczywiście jQuery (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Substr

-----

Cytat(qrooel @ 19.06.2011, 01:11:25 ) *
Ładnie, tylko usunąłbym te tandetne znaczki, że masz stronę zgodną ze standardami.

Ja ich bym tam wcale nie dodawał, tyle, że strona w tamtym miejscu wydaje się bez nich jakaś pusta. Nie mam pomysłu co innego mógłbym tam dać.

O flashu tez myślałem.. sądzę, że umiał bym większym wysiłkiem czasu wykonać coś fajnego. Kiedyś się troche tym bawiłem. Ale.. jakiś czas temu mieliśmy klienta który zadzwonił w sobotę koło 17, że mu się spodnie podarły, na ślub idzie, że jest z innego miasta i znalazł nas przez internet w telefonie. Gdyby tam był flash, to prawdopodobnie nic by mu się nie odpaliło. Więc jak dla mnie ten pomysł odpada. Ale dziekuję za posty. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował Substr 19.06.2011, 11:06:44
+Quote Post
jacked

-----

Zawsze można zrobić stronę dedykowaną oddzielnie dla telefonów(bez flasha) i komputerów(z flashem). Ale Twoja decyzja, rozumiem, że może Ci się nie chcieć "kombinować" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
Substr

-----

Dokładnie, umiejętności by się znalazły, ale z chęciami i czasem już ciężko. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
gszesiek

-----

Dużo lepiej niż ostatnio.

Nie myślałeś, żeby jeszcze w tło napisów wstawić coś takiego jak masz w topie. Może wtedy nie będzie tak pusto.
+Quote Post
Substr

-----

Próbowałem, robiła się lekka choinka. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Fakt, trochę pusto, ale to mała strona, nie ma dużo treści.
+Quote Post
kujawska

Ostrzeżenie: (50%)
XXX--

Gratulacje.Czysty xhtml i css.
Wreszcie widzę prawdziwego webmastera.
Wcześniej do oceny prezentowana była tagzupa.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.09.2025 - 18:39