![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem ze skryptem czatu:
Otóż chodzi o to, że jeśli wyślę wiadomość typu ":P', to zaraz się rozjeżdża cały czat... Po prostu np. następna wiadomość wyświetli się na górze, a kolejna na dole... I tu pytanie... Jak zrobić, aby tak nie było? A może da się w formularzu zablokować znaki typu ";:" itd... Bo jeśli tak, to prosiłbym o wytłumaczenie, jak to zrobić... Pozdrawiam, Artheso. Ten post edytował Artheso 29.03.2010, 20:47:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
filtruj wysyłane wiadomości: html_special_chars i jak chcesz nie dopuścić do wpisania określonych znaków to zrób to z poziomu PHP, przyda Ci się funkcja preg_match
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A co da to filtrowanie wiadomości? I jak to zrobić? Wiem, że tam jest coś napisane, ale ja niezbyt rozumiem, o co chodzi... ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Filtrując dane wejściowe możesz nie dopuścić do wpisywania znaków takich jak ";:" np. funkcją preg_match() no i musisz poczytać o wyrażeniach regularnych po przeczytaniu tutoriala jednego pewnie połapiesz o co biega. http://blog.mintdesign.pl/php/wyrazenia-regularne-cz-1.html Cytat jeśli wyślę wiadomość typu ":P', to zaraz się rozjeżdża cały czat Ale to prawdopodobnie jest spowodowane błędem w kodzie HTML/CSS |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:04 |