![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik .htaccess
Kod RewriteBase / RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.kamiz.co.cc RewriteRule (.*) http://kamiz.co.cc/$1 [R=301] RewriteRule ^news$ news.php Wszystko pięknie, gdy wpiszę news przekierowuje mnie na news.php z maskowaniem URLa. Chciałem aby news.php przekierowywał na news, więc dodałem status 301: Kod RewriteRule ^news$ news.php [R=301] Niestety, dało to przeciwny skutek. Teraz news przekierowuje na news.php bez maskowania URLa, a po wpisaniu news.php nigdzie nie przekierowuje. Chciałem usunąć ten status, więc zmieniłem go na 302 i dodałem kolejną regułę: Kod RewriteRule ^news$ news.php [R=302] RewriteRule ^news\.php$ news [R=301] Przekierowania zapętliły się, nic nie działa. Spróbowałem usunąć reguły i wejść na news. Nie przekierowuje, bo przenosi mnie do strony błędu mojego hostingu. Teraz dodałem regułę, w nadziei że naprawię swój błąd: Kod RewriteRule ^news$ news.php Nie działa ![]() Ten post edytował kamiz 27.03.2010, 10:06:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 13 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteRule ^news$ news.php [LR] Spróbuj może tak. EDIT @down: Kod [L,R]
Ten post edytował icetique 27.03.2010, 12:40:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po tym zabiegu wchodzę w przeglądarkę i wyświetla mi się:
Kod 500 Internal Server Error Usuwam flagę [LR] (nie wiem co ona oznacza, nawet w dokumentacji Apache tego nie ma) i działa ![]() -nowy post- ![]() Problem się powtórzył. Miałem już działające przekierowanie news do news.php z maskowaniem URL, jednak chciałem, aby news.php przekierowywało też do news. Nie miałem pomysłu jak to zrobić, więc spróbowałem tego jeszcze raz: Kod RewriteRule ^news$ news.php RewriteRule ^news\.php$ news Tyle, że teraz nie mogę tego odkręcić, bo dodanie do tych reguł flagi [LR], a następnie usunięcie całych reguł i wejście na news.php powoduje wyświetlenie się strony błedu mojego hostingu. Cytat jednak chciałem, aby news.php przekierowywało też do news i Cytat nie mogę tego odkręcić Jak to zrobić? edit: Dodam, że po całkowitym wyłączeniu mod rewrite, dalej nie mogę wejść do news.php. Tak jakby go nie było na serwerze. A on jest, bo usunąłem go i wgrałem ponownie. Ten post edytował kamiz 27.03.2010, 11:41:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie LR, tylko L,R.
Cytat A on jest, bo usunąłem go i wgrałem ponownie. Pokaż strukturę drzewa katalogowego oraz zawartość wszystkich htaccess - włącznie z tymi w katalogach wyższych. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Katalog public_html:
Przed katalogiem public_html mam tylko .ftpquota, do którego nie mam dostępu. Pełny .htaccess: Problem: po wejściu na adres http://kamiz.co.cc/news.php przekierowuje mnie do strony błędu mojego hostingu, mimo że mod rewrite jest wyłączony. Problem poboczny 1: jak zrobić, aby news.php maskowało się jako news (jednocześnie news przekierowuje do news.php)? Problem poboczny 2: nie rozumiem flagi [L], niby że po niej reguły nie działają, a u mnie działają - i po co tą flagę stosować? edit: Zrobiłem test. Wychodzi na to, że z adresów news, news.php, artykuly przekierowuje do strony błędu mojego hostingu. Dlaczego tak się dzieje? Wszystkie inne strony działają poprawnie. edit2: Dziwne, bo przez proxy da się wejść na ww. wymienione adresy, a normalnie już nie. Może to tylko u mnie tak się dzieje? edit3: Tak jak myślałem, problem sam po czasie się rozwiązał. Ten post edytował kamiz 27.03.2010, 16:19:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:02 |