![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
utworzylem na stronie internetowej system logowania i rejstracji. rejestracja przebiega prawidlowo, mozna sie zarejstrowac dane sa wysylane do tabeli. haslo kodowane md5. lecz nie moge sie zalogowac potem. nie wiem moze cos zamotalem? wkleje wam kod
strona jest we flashu zrobiona. przycisk wyslij ma akcje Kod on (release) { if(userName.length > 0 && userPassword.length > 0) { myVars = new LoadVars(); myVars.username = userName.text myVars.pass = userPassword.text myVars.action = 'login'; myVars.sendAndLoad(php_file, myVars, 'POST'); myVars.onLoad = function() { if(!this.error && this.user > 0) { gotoAndStop('registered'); } else { gotoAndStop('no_registered'); } userName.selectable = true; userPassword.selectable = true; loginButton.enabled = true; } userName.selectable = false; userPassword.selectable = false; loginButton.enabled = false; } } i jeszcze akcja w pierwszej klatce Kod // --- // PHP file // --- _global.php_file = "user.php"; Stage.scaleMode = 'noscale'; userName.restrict = "a-zA-Z0-9" userPassword.restrict = "a-zA-z0-9"; var initialText:String = "Nazwa użytkownika"; userName.text = initialText; userName.onSetFocus = function():Void { if( userName.text == initialText ) { userName.text = ""; } }; var initialText2:String = "Hasło"; userPassword.text = initialText2; userPassword.onSetFocus = function():Void { if( userPassword.text == initialText2 ) { userPassword.text = ""; userPassword.password = true; } }; stop (); co tam moze byc nie tak? ktos zna odpowiedz? bo sie z tym motam i nie moge ogarnac, nie wiem gdzie blad siedzi, a pewnie to jakas drobnostka nikt nie ma pomyslu co tu moze byc nie tak? bardzo prosze o pomoc nie ma nikogo kto moglby mi pomoc?!? ej no ludzie wezcie pomozcie
Powód edycji: [blooregard]: Poprawiłem BBCode na właściwe
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W funkcji login dodaj to:
zamiast return mysql_num_rows(); i spróbuj wyświetlić gdzieś na stronie to, co Ci funkcja zwróci. Może jakiś błąd jest w tym zapytaniu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób takie coś w funkcji logowania i zobacz co zwróci:
Kod return "SELECT * FROM $table WHERE userName = '$username' AND userPassword = '$pass'" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oba sposoby nie dzialaja. nie wiem co mi to zwraca, poniewaz mam index napisany w htmlu i nie wiem jak zrobic aby wyswietlalo bledy.
cala strrona jest wykonana we flashu a obsadzona w htmlu. i co wiecie moze jak to naprawic? jeszcze jest kilka bledow ktore zauwazylem, mianowicie jak nic nie wpisze w okienka login i klikne zaloguj to mi przeskokuje do tej podstrony jakbym wpisal zle dane uzytkownika, a chcialbym aby krzyczalo ze trzeba uzupelnic dane, tak samo dzieje sie w rejestracji. macie jakies jeszcze pomysly jak to naprawic aby logowanie dzialalo? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale przecież wyniki działania tej funkcji jest gdzieś do flash'a zwracany. Zrób sobie pole tekstowe w którejś klatce i tam zwróć wynik funkcji.
EDIT: Ale mam takie jedno podstawowe pytanie. Ty robiłeś tę stronę? Ten post edytował mortus 30.03.2010, 07:17:14 |
|
|
![]()
|
|
tak ja to wszystko zrobilem ale korzystalem w niektorych przypadkach z tutoraili- tak jak z tym systemem logowania ale nawet w tym tutorialu to poprawnie nie dziala, bo chcialem te pliki z tutoriala podpiac pod moja baze danych. dalo rade sie rejestrowac tak jak i u mnie ale logowac nie. wiec cos jest tam nie tak. a ja sam niestety nie znam sie na php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 21:49 |