![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,jestem nowym użytkownikiem tego forum. Wraz z moim kolegą mamy pewien problem a mianowicie do 14 kwietnia jako zaliczenie semestralne mamy zrobić forum w php od podstaw. Problem polega na tym, że ani ja ani kolega nie znamy php a lekcje z nauczycielem wyglądały mniej więcej ta, ze dostawaliśmy gotowe skrypty i wystarczyło je przepisać do notatnika....na oceny.
Jeżeli możecie nam jakoś pomoć to bylibysmy wdzieczni za jakiekolwiek przyklady czy cos w tym style.Forum ma byc napisane przez nas od bazy dancyh po ostatnia linijke, wiec gotowce for z neta odpadaja. Jeśli ktoś zna jakieś linki to byśmy prosili. Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Troszkę późno się obudziliście. Tym bardziej, że nie znacie PHP. Linki? Poszukajcie jakiegoś prostego forum w PHP, ściągnijcie źródła, przejrzyjcie je - może to pomoże. Żeby było jasne: na uczelni miałem kolegę, który też był kompletnie zielony z PHP i jako projekt zaliczeniowy wybrał sobie forum. Napisał, samodzielnie. Może nie był to projekt pokroju phpBB, ale prosta funkcjonalność forum była. Nie jest to więc niewykonalne. W razie problemów (konkretnych) serdecznie zapraszamy, ale na pewno nie liczcie na odwalanie za was pracy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@phpion ładnie to napisałeś (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
@autor: Cytat POMOCY! 1) Nie drzyj sie. To ze masz termin nie znaczy ze my mamy ogłuchnąć 2) Popraw tytuł na mowiący co o problemie. Pomocy to tu potrzebuje kazdy. 3) linki? Linki są przypiete w dziale php - wystarczy zajrzec. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 5 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przydałoby się też wiedzieć jaką funkcjonalność potrzebujecie...
mozna przecież zrobić bardzo okrojone forum: - bez potrzeby logowania (zwykły formularz pod wpisami z nickiem, treścią i buttonem dodaj), - na stronie głównej tylko lista tematów, po wejściu w temat tylko lista odpowiedzi bez możliwości edycji jest forum? jest! przypominać będzie to dodawanie opinii np. jak na gazeta.pl pod artykułami |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykły system komentarzy (taki np. do newsów) można już podciągnąć pod proste forum dyskusyjne (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat 2) Popraw tytuł na mowiący co o problemie. Pomocy to tu potrzebuje kazdy. Ja nie mam zamiaru prosić. Trzeba wymusić. Porządek ma być. Do autora: napisz PW z linkiem i nowym, SENSOWNYM tytułem wątku do któregoś z opiekunów/moderatorów, a zostanie on otwarty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:10 |