![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak mam skonfigurować funkcje mail ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jak z niej korzystać itp to już wyczytałem ale chodzi mi o to jak mam ją skonfigurować czyli podać z jakiego adresu ma się ten email wysyłać (dostęp do tego konta czyli login hasło adres itp) , ma to by w pliku php.ini tak (prosił bym o przykładowe linijki odpowiedzialne za konfiguracje funkcji mail) ? A gdzie mam ten plik umieścić ? Mam serwer wykupiony na home.pl i z funkcji tej mogę korzystać , proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 5 Dołączył: 22.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy jaki masz serwer.
Jeżeli własny apacz, to musisz sobie postfixa skonfigurować + mieć domenę Jeżeli hosting profesjonalny, to mail() powinien działać, nadawcę w headerach definiujesz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie postanowiłem po prostu walnąć funkcje i to wszytko, adres w headers'ie dałem i poszło (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , errora nie było, skrzynkę sprawdziłem i dotarła wiadomość do celu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) :D dla mnie to jakieś bezsensu xDxD skąd ten serwer to wiedział hihi no ale nieważne - widocznie tak jest hihi (IMG:style_emoticons/default/guitar.gif) , ja mam to że zawsze kombinuje i najprostsze sprawy chce rozwiązywać skomplikowanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a to troszkę nie pasuje w programowaniu gdzie najprostsze rozwiązania są najbardziej pożądane (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:40 |