|
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że |
Z racji odpłatnej wersji uploadu w CKeditora, chciałem wykorzystać upload z FCKeditora. Znalazłem w necie kiedyś na to rozwiązanie. Niestety, wciąż wyświetla mi się błąd:
The server didn't reply with a proper XML data. Please check your configuration Kombinuję na wszelkie sposoby, bez efektu. Starł się ktoś już z tym problemem? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Z tej strony możesz pobrać zintegrowany ckeditor z file manager z fckeditor. Jest tam również opis jak zrobić to ręcznie.
Od siebie dodam (jeśli ściągnąłeś filemanager_in_ckeditor.zip), tak mam u siebie i działa: 1. zawartość jest w C:\wamp\www\ck , czyli w folderze ck znajduje się katalog js, plik demo.html 2. W demo.html zmień js na Kod CKEDITOR.replace( 'editor1', { filebrowserBrowseUrl :'js/ckeditor/filemanager/browser/default/browser.html?Connector=http://localhost/ck/js/ckeditor/filemanager/connectors/php/connector.php', filebrowserImageBrowseUrl : 'js/ckeditor/filemanager/browser/default/browser.html?Type=Image&Connector=http://localhost/ck/js/ckeditor/filemanager/connectors/php/connector.php', filebrowserFlashBrowseUrl :'js/ckeditor/filemanager/browser/default/browser.html?Type=Flash&Connector=http://localhost/ck/js/ckeditor/filemanager/connectors/php/connector.php'} ); 3. W pliku c:\wamp\www\ck\js\ckeditor\filemanager\connectors\php\config.php odpowiednie linie zamień na $Config['UserFilesPath'] = './pliki/' ; $Config['UserFilesAbsolutePath'] = 'C:\\wamp\\www\ck\\pliki\\' ; 4. Utwórz katalog pliki w C:\wamp\www\ck\ Powinno działać. Co do błędu to też miałem, musisz poprawnie wpisać ścieżki, w tym przypadku w demo.html. Także sprawdź sobie w firebugu, zakładka NET i XHR co jest grane, może będzie, że nie może odnaleźć ścieżki. Ten post edytował athei 21.03.2010, 10:40:47 |
|
|
|
|
|
|
Poradziłem sobie nieco inaczej:
1. ściągnąłem wersję ze strony: http://labs.corefive.com/Projects/FileManager/ 2. ckeditor/config.js:
3. W pliku z edytorem:
I jakoś zadziałał. Na dodatek wersja z jQuery i AJAXem. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakoś nie przypadł mi do gustu...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hej wszystkim, mam pytania do Kshyhoo co do FileManager,
"1. ściągnąłem wersję ze strony: http://labs.corefive.com/Projects/FileManager/ 2. ckeditor/config.js: [PHP] pobierz, plaintext 1.CKEDITOR.editorConfig = function( config )2.{3.config.filebrowserBrowseUrl = 'includes/ckeditor/filemanager/index.html';4.config.filebrowserImageBrowseUrl = 'includes/ckeditor/filemanager/index.html?type=Images';5.config.filebrowserFlashBrowseUrl = 'includes/ckeditor/filemanager/index.html?type=Flash';6.config.filebrowserUploadUrl = 'includes/ckeditor/filemanager/connectors/php/filemanager.php';7.config.filebrowserImageUploadUrl = 'includes/ckeditor/filemanager/connectors/php/filemanager.php?command=QuickUpload&type;=Images';8.config.filebrowserFlashUploadUrl = 'includes/ckeditor/filemanager/connectors/php/filemanager.php?command=QuickUpload&type;=Flash';9.};[PHP] pobierz, plaintext 3. W pliku z edytorem: [PHP] pobierz, plaintext 1.CKEDITOR.replace( "editor1",2.{3.filebrowserBrowseUrl: '/includes/ckeditor/filemanager/index.html',4.}); " Ściągnąłem FileManager'a, w ckeditor/config.js wstawiłem kod zmieniając jedynie ścieżki z 'includes/ckeditor/filemanager/index.html' na 'filemanager/index.html' , bo w ckeditor mam 'filemanager/index.html', i potem właśnie, co potem?, 'w pliku z edytorem', czy mógłbyś skonkretyzować o jaki plik dokladnie chodzi w pkt. 3. Z góry Wielkie Dzięki:-) |
|
|
|
|
|
|
w ckeditor/config.js wstawiłem kod zmieniając jedynie ścieżki z 'includes/ckeditor/filemanager/index.html' na 'filemanager/index.html' , bo w ckeditor mam 'filemanager/index.html', Musisz uwzględnić ścieżkę do pliku. Jeżeli edytor jest w pliku np.: edytor.php a ten jest inkludowany w pliku index.php,. musisz to uwzględnić - manager powinien być "widzialny" z poziomu index.php. i potem właśnie, co potem?, 'w pliku z edytorem', czy mógłbyś skonkretyzować o jaki plik dokladnie chodzi w pkt. 3. Z góry Wielkie Dzięki:-) Samo podpięcie edytora np.: nie wystarcza. Trzeba jeszcze dodać go do <textarea>, np.: |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
no fajnie, tylko w którym pliku konkretnie...?
|
|
|
|
|
|
|
Jak już wiele razy napisałem w tym wątku: w pliku, gdzie masz formularz połączany z edytorem. Nie trudno to zgadnąć.
|
|
|
|
|
|
|
|
wiesz co, skoro Tobie to wyszlo, to może przesłałbyś mi CKEditor ze zintegrowanym FileManager'em, np. w paczce *.zip albo *.rar na e-mail'a: jfe@wp.pl
bo ja mam chyba dziś gorszy dzień (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Naprawdę Wielkie Dzieki:-) Pozdro i miełego dnia:-) Ktoś mi odpowie, konkretnie, który to plik, bo już wszędzie podstawiałem ten kod i nic... Ten post edytował dexter21 24.05.2010, 09:04:05 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tak już działa, ale działa tylko gdy odpalam filemanagera z buttona "Przeglądaj", jeśli odpalama z buttona "Wyślij" (szybki upload), wtedy co prawda otwiera okno do pobrania pliku, np. z pulpitu, ale nie można go upload'wać na serwer...
Dzieki Pozdro:-) |
|
|
|
|
|
|
tak już działa, ale działa tylko gdy odpalam filemanagera z buttona "Przeglądaj", jeśli odpalama z buttona "Wyślij" (szybki upload), wtedy co prawda otwiera okno do pobrania pliku, np. z pulpitu, ale nie można go upload'wać na serwer... Dzieki Pozdro:-) No i zaś mamy zgadywać, gdzie skopałeś kod? czekaj, niech zerknę w szklaną kulę i może zobaczę, gdzie błąd... |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Również mam problem z tym edytorem. Zrobiłem tak jak jest napisane ale niestety coś nie dział (zakładam że nie zrobiłem czegoś oczywistego). Plik główny znajduje się tutaj: http://piro.vot.pl/asd/index.html Wiem że trudno wyjaśnić strukturę katalogów wiec zrobiłem konto ftp. ftp://piro.vot.pl/ login: cke@piro.vot.pl hasło: asdasd Gdyby ktoś miał czas chciałbym się dowiedzieć co zrobiłem źle (albo czego nie zrobiłem) ponieważ postępowałem zgodnie z instrukcją. Pozdrawiam, Piro |
|
|
|
|
|
|
@Piro, komu będzie się chciało "latać" po ftp'ach. Wklej kod, jakim podłączasz edytora i config edytora. Należy pamiętać, że edytor to JS i lubi siedzieć do bólu w cache... więc używajcie F5 a jeszcze lepiej Ctrl+F5 - ja się parę razy kupiłem a okazało się, że nie odświeżało kodu (pomocna rzecz - podgląd źródła). Metodą prób i błędów (swoich) uruchomiłem to, co potrzebowałem. Jedna rzecz mi tylko nie zadziałała - "więcej kolorów"...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Plik index.html:
plik config.js
katalogowo wygląda to tak: index.html includes>ckeditor>filemanager gdzie filemanager to folder trunk.r16 z jego całą zawartością po ściągnięciu |
|
|
|
|
|
|
I wszystkie ścieżki dostępu masz dobre? Jakie masz objawy, nie ma listy katalogów?
|
|
|
|
|
|
|
|
http://img526.imageshack.us/img526/2011/zr...ilemanagerg.png
Po wybraniu grafiki i wciśnięciu "upload" napis z nazwą grafiki zmienia się na "nie wybrano pliku". |
|
|
|
|
|
|
Ja się pytam, czy masz listę katalogów po lewej ekran wcześniej...
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie mam pomiędzy kliknięciem w przycisk "Przeglądaj" a tym ekranem nic (listy katalogów też). Pierwszą rzeczą jaka mi się pojawia jest to okno.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 08:33 |