![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak zrobic aby np warstwa o taka:
[xml:1:65802ba6b6]div#menu { border: 1px solid #000000; background: #81D1AF; height: 15px; width: 35%; text-align: left; }[/xml:1:65802ba6b6] z kwadratowego rozmiaru zamienila sie w owalny ale taki ze mialaby tylko zaokraglone gorne rogi. Zna ktos jakis sposob robienie podkladu odpada:( -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... wydaje mi sie, ze najlatwiej bedzie jak to zrobisz zamieniajac jej tlo - na poczatku masz np. prostokatne potem np onmouseover owalne (przezroczysty gif/png)...
Jednak chyba lepszym rozwiazeniem bedzie >> przezroczysty flash |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaznaczylem ze robienie podkladu (czyt. tla lub jakichkolwiek innych grafik) odpada. Po pierwsze nie umiem a po drugie mi sie nie chce bawic w rozbudowane tla 8)
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie widze innych sposobow niz napisalem... Nie widzialem jeszcze, zeby warstwa miala inny ksztalt niz prostokatny...
Jedyna rzecza, z ktora sie spotkalem (gdzie sie bawi w rozne ksztalty etc. ) jest to mapa obrazu... ale to nie ma nic do rzeczy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[quote]Zaznaczylem ze robienie podkladu
nie da sie tak jak ty sobie to wyobrazasz ![]() zrobie podkladu to jest chwila, od biedy nawet paint wystarczy -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli zostaje mi tylko podklad. To w takim razie zadam jeszcze jedno pytanie: jak okresle dokladnie jego wysokosc i szerokosc dla rozdzielczosci 1024*768 to czy ten obrazek bedzie mial takie same proporcje jak 600*800?? Nie chcialbym aby mi ten obrazek rozwalil wyglad calej strony w innej rozdzielczosci 8)
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh, przeciez strona to nie jest jeden obrazek... nie rozumiem o co Ci chodzi, co chcesz osiaganac
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat z kwadratowego rozmiaru zamienila sie w owalny ale taki ze mialaby tylko zaokraglone gorne rogi.
Do tego nadalby sie CSS3 border-radius i jego pochodne typuborder-radius-topright. Mozilla to jedynie obsluguje w uproszczonej wersji np: -moz-border-radius: 20px; (lub tak: -moz-border-radius-topright: 20px; -moz-border-radius-bottomleft: 20px; i tak dalej...) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:06 |