![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Potrzbuję stworzyć listę dropdown-ów umożliwiających dostęp do kategorii , na zasadzie : 1. widoczny jest tylko jeden dropdown (kategorie główne) 2. po wybraniu z niego kategorii pojawia się następny z podkategoriami kategorii wybranej w poprzenim dropdownie i tak aż do momentu wybrania kategorii docelowej. Próbowałem na zasadzie generowania formularza dla każdego dropdowna z opcją onChange(... ).submit() w pętli ale całość jakoś nie chce hulać :/ Kategorie mam już probrane z bazy w postaci tablicy asocjacyjnej. Jeśli ktoś ma pomysł jak to ugryźć piszcie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 10 Dołączył: 30.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybierz sobie coś z tego:
http://www.noupe.com/css/multilevel-drop-d...-tutorials.html W razie pytań, pytaj ![]() Ten post edytował Methestel 17.03.2010, 18:14:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się, że jemu chodzi o listę formularza czyli <select> , gdzie jedna kolejna lista generowana jest na podstawie dokonanego wyboru w pierwszej liście, czy tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolego, takie rzeczy to tylko z AJAXem.
na upartego można bez, ale bez JS się i tak nie obejdzie. a bez jak zrobić? tworzysz wszystkie, dajesz im display: hiden, i później na podstawie wybranego elementu zmieniasz display na block... ale to rozwiązanie jest nie najlepsze bym powiedział... Ten post edytował grzemach 18.03.2010, 07:52:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można też zrobić formularz wieloetapowy i takie rozwiązanie ja polecam, po wybraniu jednego selecta strona się przeładowuje i formularz także, a dane z poprzednich etapów gromadzimy w formularzu używając pól typu hidden.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:32 |