|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie, korzystam z shoutbox nospor i niestety mam mały problem z własną bazą użytkowników. Udało mi się przekształcić kod aby korzystał z mojej bazy ale, nie wczytują się kolory i nie dodaje użytkownika onilne. Wina tego wszystkiego stoi na pewno po stronie logowania ponieważ używam swojego o to kod:
oczywiście w localhost mam wpisane swoje dane... to są dane których używam ja przy logowaniu i jeśli logowanie jest poprawne wysyła mnie na home.php gdzie znajduje się shoutbox ale on czyta tylko nazwe uzytkownika ale nie dodaje do online... to jest natomiast kod ShoutBoxDisplay.php wersja 0.8 chyba, ponieważ ta najbardziej mi pasowala....
wie ktoś jak mogę przekształcić logowanie aby wszystko działało na wersji 0.8?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? proszę o pomoc. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Czemu korzystasz z tak starej wersji? Ta wersja nie miała jeszcze uzytkowników online - a bynajmniej nie widze tego w kodzie tej wersji.
Co do kolorów: $sb->SetExtraUser('ShoutBoxUser', 'ID', array('COLOR'=>'COLOR')); OKreslasz tam swoją tabele z użytkownikami, nazwe pola bedacym id w tej tabeli, oraz pola ktore chcesz dodatkowo pobrac. Jest to podane w przykladzie w paczke 0.8 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 11 Dołączył: 18.11.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dziękuje za odpowiedź na w które miejsce mam dokładnie to wstawić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Myślałem na wstawieniem nowej wersji ale chciałbym aby mogła pisać tylko osoba która jest zalogowana przez moją bazę reszta nie no i w innej części pokazać osoby online ale to wszystko jak na razie mnie przerosło więc zostanę przy tym co mam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Napisał byś mi gdzie mógłbym tamto dodać? Znalazłem to i mam to w kodzie ale chciałbym zauważyć że czyta mi kolory jak się zaloguje przez Pańskie logowanie natomiast jak przez moje nie czyta kolorów (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
No a ustawiles kolory dla uzytkowników? Tabela uzytkowników posiada pole COLOR z poprawnie wpisaną wartoscią?
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 13:39 |