![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm mam problem z formularzem. Po otrzymaniu maila z tego formularza nie wyświetlają się polskie znaki. Próbowałem różnych modyfikacji ale jestem zielony w tym temacie ( modyfikacji kodu ). Przeglądałem
dziesiątki rozwiązań ale żadne nie było skuteczne - zawsze jakiś problem. Wiem że trzeba zmienić kodowanie na iso tylko problem w tym jak? proszę o podanie kodu i podpowiedz gdzie to mam dokładnie umieścić z góry dziękuję.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiego klienta pocztowego uzywasz?
Jakie kodowanie na stronie? I wklej treśc tego maila z krzakami w takim razie, sprawdz sobei poczte przez klienta i via strona www... A to: ? po cholere dajesz "" i w środku tylko zmienna...palce powinni ucinać A co do tematu wystarczy szukać szukać i jeszczeraz szukać, aż się znajdzie... http://forum.php.pl/index.php?showtopic=51527 Ten post edytował pablo89pl 16.03.2010, 14:59:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodowanie strony utf-8
a wyświetla mi się coś takiego Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ä?Ĺ? używam klienta pocztowego Outlook express ale problem ten występuje gdy odczytuje poczte bez użycia klienta pocztowego, natomiast nie występuje na gmailu. Szukałem na forum ale jak zaznaczyłem w pytaniu jestem zielony w temacie kodowania i dlatego interesuje mnie precyzyjna odpowiedz co i gdzie umiescic dal tego konkretnego przypadku. Acha i zaznaczam że to nie jest mój skrypt. Ten post edytował Animone 16.03.2010, 15:12:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poniżej $header = ...dodaj:
$header.="Content-type: text/plain; charset=UTF-8\r\n"; |
|
|
![]()
|
|
niestety nie pomogło
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czasami wymuszone jest kodowanie ISO-8859-2. Spróbuj to, co kolega zaproponował wyżej, tylko, że w wersji:
Przy tym na stronie gdzie wyświetlasz dane z formularza musisz zadeklarować ten sam typ kodowania w meta, dodatkowo nie zaszkodzi przekonwertować sam dokument do iso-8859-2, choćby Notepadem++ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pomyśl nad opcją wysyłania formularza bez programu pocztowego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Poradnik Ci się przyda: http://www.kurshtml.boo.pl/html/wyslanie_f...formularze.html Polskie znaki działają tam bez zarzutów ;] |
|
|
![]()
|
|
Teraz działa;) dzieki wielkie za pomoc panowie
Załączam link do strony firmy zajmującej sie sprzedażą światłowodów gdzie wykorzystałem ten formularz. Ten post edytował Animone 17.03.2010, 12:37:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 18:32 |