![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam plik w którym mam formularz, a w nim m.in. liste rozwijaną z której wybiera się klienta :
chodzi mi o rozwiązanie takie:
tutaj do drugiego pliku, wysyłam sobie jako nazwa_klienta id_klienta - ale potzrebuję także wysłać id_osoby - jak to zmodyfikować aby to było możliwe (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) kombinuje na różne sposoby całą niedziele, jednak bez owocnie, proszę o pomoc w tej materii. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw id osoby, jako value dla option, ew. prześlij w polu hidden. Jeżeli id_osoby jest uzależnione od id_klienta, to generuj value pola hidden dynamicznie, za pomocą skryptu javascript, który odczyta wartość id_klienta i dopasuje odpowiednią wartość id_osoby.
Nie wiem, czy do końca Cie zrozumiałem, bo odczuwam lekki chaos w tym, co napisałeś. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli mam
i w drugim pliku - który mi zapisuje do bazy te dodane dane mam:
albo Ciebie źle zrozumiałem, albo ten pomysł nie działa:/ co do hiddena to już tak kombinowałem, ale jak wsadziłem tam hiddena to mi się wtedy option całe rozwalało:/ miałem cos takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co nie działało? Kolega dobrze radził, by przekazać id_osoby w name a np. id_klienta jako value, jeśli nie działa, to znaczy, że coś sknociłeś. Możesz też to połączyć, dać value="34_78", a potem to rozdzielić:
|
|
|
![]()
|
|
Co nie działało? Kolega dobrze radził, by przekazać id_osoby w name a np. id_klienta jako value, jeśli nie działa, to znaczy, że coś sknociłeś. Możesz też to połączyć, dać value="34_78", a potem to rozdzielić: nie rozumiem za bardzo powyższego:/ nie zadziałało tak jak kolega Ellington radził ponieważ id osoby mi nie zapisało do bazy - znaczy wrzucilo 0:/ ja to tak zrobilem:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:09 |