![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam nadzieję, ze dobry temat wybrałem, ponieważ mam problem po stronie przegladarki. Otóż chcę mieć domenę z dużymi literami np.: www.NazwaDomeny.pl ale gdy wpiszę taki adres w wyszukiwarke -firefox, mysle ze w innych jest tak samo. Dla testu utworzyłem sub domenę z dużymi literami: www.Sub.NazwaDomeny.pl lecz jest tak samo. Prosze informacje czy da sie coś takiego wykonać, jak to wykonać - w .htaccess? Nie za bardzo znam .htaccess wiec prosilbym najlepiej o gotowy kod lub o jakas wskazowke. Pozdrawam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nazwy domenowe są ustandaryzowane: http://www.faqs.org/rfcs/rfc1035.html
A RFC mówi: Cytat For all parts of the DNS that are part of the official protocol, all comparisons between character strings (e.g., labels, domain names, etc.) are done in a case-insensitive manner. Wielkość znaków ma znaczenie tylko po ukośniku - czyli w ramach żądania GET/POST (nazwy plików, katalogów, etc). Nazwy domenowe działają niezależnie od wielkości znaków, tak mówi standard i tak to ma działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szkoda, ale na forum optymalizacja pisalo ze mozna - ktos podal link do wątku który jest nieaktualny..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Patrz na datę aktualizacji RFC:
Cytat November 1987 Nie wiedziałem, że na optymalizacja taki kit wciskają. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Pewnie dlatego usunieto ten watek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W kazdym razie dzieki za szybka odpowiedz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:39 |