![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skonstruowałem aplikację we flash jako moduł CMS-a, chciałbym aby po zalogowaniu do systemu można było przekazać linkiem do aplikacji identyfikator sesji a ona już komunikowała by się z bazą danych poprzez "międzymordzie" w php powołując się na zalogowanego użytkownika. Jest to możliwe ?
testowałem funkcję session_id(), pobrałem identyfikator sesji później podczas przesyłania wartości podałem otrzymany identyfikator z którego skorzystałem ponownie poprzez funkcję session_id($identyfikator), niestety nie zadziałało. proszę o pomoc, death time oddania modułu zbliża się wielkimi krokami. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej przesłać jakieś konkretne dane z sesji jako parametry do tego skryptu flashowego ? Chyba nie potrzebujesz loginu i hasła?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2003 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawa wygląda następująco, logujesz się do CMS-a później linkiem przekazujesz id sesji a aplikacja we flashu aktualizuję bazę danych z uprawnieniami zalogowanego użytkownika. Chodzi o aktualizację punktów na mapie.
na razie eksperymentowałem tak, że tworzyłem we flashu przycisk z linkiem wcześniej logując się do panelu i pobierając aktualny identyfikator sesji: www.adres.strony.pl/index.php?PHPSESSID=aktualny_identyfikator_sesji&jakieś_zmienne Ten post edytował scalar 12.03.2010, 12:05:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Długo myślałem nad rozwiązaniem problemu sesji we flashu i zrobiłem to tak:
1) Stworzyłem alias identyfikatora sesji tylko i wyłącznie dla flasha (po to by w kodzie nie przekazywać prawdziwego id sesji) 2) Przekazałem go do flasha we flashvarsach 3) flash przy jakiejkolwiek operacji odwolujacej sie do serwera wysylal alias sesji
To wszystko. Bezpieczeństwo polega na tym iż jeżeli nawet alias id sesji zostanie wykradzione to przy odpowiednim zarzadzaniu systemu atakujacy i tak mało co moze z nim zrobić. |
|
|
![]()
|
|
ja mam to tak:
i niestety nie działa dla testu zamieniłem sendToURL() na navigateToURL() i zadziałało tak jak powinno Ten post edytował scalar 12.03.2010, 13:07:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
to nie temat na to forum, ale problem wynikał z miejsca uruchamiania pliku swf, w związku z zabezpieczeniami dostępu (mimo publikacji pliku w wersji "dostępem do sieci") plik zadziałał dopiero uruchomiony z docelowego serwera.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:16 |