Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Jak przenieść baze danych sql na konto gdzie nie jest się rootem ?
kataklysm

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Problem polega na tym że mam stronę na komputerze który służy jako serwer i mam tam oczywiście dostęp do roota, chciałbym przenieść ją na serwer który wykupiłem w firmie hekko ale tam nie mam dostępu do roota i każda nowa baza danych tworzy się w jednej już głównej bazie, natomiast strona potrzebuję kilkunastu baz oddzielnych, czy jest jakaś możliwość przeniesienia tych baz w inny sposób ? importowanie ich oczywiście nie działa bo nie mogę tak naprawdę stworzyć nowej oddzielnej bazy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
ShadowD

-----

Być może hosting daje Ci do dyspozycji tylko jedną bazę danych, jeśli tak to musisz "posklejać" wszystkie bazy dodając im jakieś prefiksy i pozmieniać zapytania lub zmienić hosting. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

A jeśli hosting daje możliwość założenia kilku baz (a owi Panowie chyba dają) to z poziomu php_my admin możesz dodać kolejną bazę i przez phpmyadmin zaexportować dane z swojej bazy. I analogicznie proces powtórzyć dla każdej bazy.

Pytanie tylko, po co Ci kilka baz mysql na jednej stronie? ;]

Ten post edytował ShadowD 10.03.2010, 20:09:32
+Quote Post
kataklysm

-----

Cały problem polega na tym że strony nie budowałem ja i nawet nie znam haseł do tych baz, hosting daje mi teoretycznie możliwość założenia nieograniczonej liczby baz ale są to tylko bazy z prefixem w jednej bazie danych której nie moge opuszczać. Jedynym znanym mi hostingiem z takimi możliwościami jest dreamhost ale na to mnie nie stać... przyznam że jestem zielony w sql dlatego zwracam sie do Was o pomoc, jeśli w ogóle jest możliwość przeniesienia tych baz danych na taki hosting jak hekko prosiłbym o bliższy opis - jestem w stanie się odwdzięczyć finansowo za fachowe porady

Pozdrawiam
+Quote Post
ShadowD

-----

1. Exportujesz obecne dane do plików, ile baz tyle exportów.
2. Wchodzisz do phpmyadmin, tworzysz tyle baz ile masz plików i do każdej inpotrujesz określony plik.
3. Wchodzisz w pliki konfiguracyjne strony/programy i ustawiasz nowe nazwy baz danych, hasła i użytkowników.

Koniec, Gwarantuję Ci że to wszystko da się zrobić, problem możesz mieć w pkt.3 programista tworzący tą stronę jeśli korzysta z kilku baz pewnie bezcelowo dane do mysqli trzyma też porzucane po całym systemie...

Btw. Nie mylisz pojęcia bazy z tabelą? ;>

Ten post edytował ShadowD 10.03.2010, 21:55:05
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.06.2026 - 14:02